Advent Novo mesto: Kaj se bo dogajalo letos?

5.12.2022 | 12:00

Advent Novo mesto: Kaj se bo dogajalo letos?

Adventni program v Novem mestu se je pričel že 25. novembra, ko so prvi ljubitelji ledene rekreacije lahko spihali prah z drsalk in se odpravili na Glavni trg, kjer se razprostira 300 kvadratnih metrov veliko drsališče osvetljeno z LED-lučmi v ledeni ploskvi. Do 8. januarja bo prve zavoje na ledu in dosedanje znanje drsanja izpopolnjevalo preko 2.600 otrok, drsališče pa kot magnet vsak dan privabi veliko število rekreativcev. Advent Novo mesto pa ne ponuja le drsališča, do konca meseca decembra vas čaka bogat program dogodkov, koncertov, dejavnosti za otroke in še veliko več skupaj z elegantno praznično razsvetljavo.

Prižig lučk bo 5. decembra, ko bo čarodej Toni ob 16.30 zabaval Glavni trg s čarovnijami in vse zbrane pripravil na prihod Miklavža in podžupana Mestne občine Novo mesto, ki bosta ob 17. uri slovesno prižgala lučke in tudi uradno naznanila advent v Novem mestu.

Že prvi teden adventnega programa bo izjemno bogat, na odru pred rotovžem bo najprej gostovala lutkovna predstava Muca copatarica (Sititeater), od 9. do 11. decembra pa v Novem mestu gostuje izjemno gledališče Ane Monro s cirkuškimi predstavami, pohodnimi klovnadami in vragolijami vseh vrst uličnih umetnikov iz Slovenije, Hrvaške, Kolumbije in Amerike.

Advent Novo mesto: Kaj se bo dogajalo letos?

16., 17. in 18. decembra prihaja na Glavni trg dedek Mraz, ki bo obdaril otroke Mestne občine Novo mesto, hkrati pa bo za zabavo poskrbel čarodej Toni. Na odru pred rotovžem se bodo predstavili različni glasbeni izvajalci, od znanih slovenskih sestavov različnih žanrov, kot so Drill, Miha Guštin – Gušti, Kvartopirci, Bomb Shell, Martina & Domen, Bort Ross, do predstavnikov ljubiteljske kulture v Sloveniji, ki svojo energijo in prosti čas namenjajo kulturi. V bogat kulturni program so se tako priključili odlični domači zbori Mepz Leo Fortis, Mepz Krka in Mepz Pomlad. S plesom in glasbo bodo Glavni trg napolnili tudi FD Kres, Novomeške mažorete, Gašper Rifelj, plesna skupina Arabeska in Mladinsko društvo »Luna in Sonce«. Prav za Advent Novo mesto pa se je ponovno združil sekstet izbranih slovenskih glasbenikov (Dović, Atanasovski, J. Tomšič, Ždrale, Golob in M. Tomšič), ki bo poslušalce po gorjanskih stezah popeljal s suito, navdahnjeno s Trdinovimi bajkami in z vizijo Gorjancev, njihov koncert bo za glasbene sladokusce gostila Knjižnica Mirna Jarca.

V program sta se vključila tudi vrtca Ciciban in Pedenjped, ki bosta poskrbela, da bodo otroški glasovi napolnili vse kotičke Glavnega trga tik pred božičem.

Advent Novo mesto: Kaj se bo dogajalo letos?

Zadnje dni v letu se v Novem mestu ustavijo še Vlado Kreslin in Mali bogovi, Joker Out, Mrfy, Batista Cadillac, Kingston, Ansambel Saša Avsenika, Balkan Boysi in Nipke, ki bodo poskrbeli, da bo celoten Glavni trg postal veliko koncertno prizorišče, res široko zastavljen program pa bo zadovoljil praktično vse glasbene okuse. Advent Novo mesto se letos od drugih adventnih ponudb razlikuje ravno v tem, da s svojo programsko širino zaobjame vse starostne skupine.

Za zadovoljstvo brbončic skrbi živahna gostinska ponudba, v okviru adventnega sejma na Glavnem trgu pa boste našli čudovita božična darila za najdražje, s pestro ponudbo izdelkov domače in rokodelske obrti. Najmlajše bo tudi letos z vožnjami razveseljeval božični vlakec.

Pester program dopolnjuje tudi Turistično informacijski center, ki vabi na brezplačna turistična vodenja po okrašenem Novem mestu ter organizira prikaze šeg in navad iz preteklosti, kot so Štefanovo, silvestrovo po starem, praznik luči in božič po starem.

Advent Novo mesto znova potrjuje, da ni nič boljšega od topline stika s sočlovekom, zvoka smeha in veselja na osrednjem trgu v Novem mestu, veselih vragolij otrok na drsališču ali nasmehov prijateljev ob kozarcu kuhanega vina.

Zato ne zamudite priložnosti, da doživite duh življenja v temnejših zimskih mesecih, vonj po božičnih začimbah v zraku ter srečanje s prijatelji.

Prisrčno vabljeni v Novo mesto.

MO Novo mesto

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava