Sonce za Sončke na Bučki

26.11.2022 | 12:20

Sonce za Sončke na Bučki
Sonce za Sončke na Bučki
Sonce za Sončke na Bučki

Na Bučki so se z odprtjem varstveno-bivalnega objekta, ki je nastal kot rezultat operacije Vzpostavitev ustreznih pogojev za aktivno udeležbo in nastanitve ranljivih skupin, uresničila dolgoletna prizadevanja za ureditev nastanitvene enote, ki bo omogočala bivanje 6 odraslim osebam z motnjo v duševnem in telesnem razvoju. Z zglednim sodelovanjem lokalne skupnosti (Občine Škocjan), države (MDDSZ), regionalnega razvojnega centra (RC Novo mesto), društva in zveze Sonček, projektantov, izvajalcev in nadzora smo projekt uspešno pripeljali k zaključku, da bo zaživel ter dosegel svoj namen.

Na slovesnem odprtju objekta, ki ga je povezoval Robi Erjavec, so v programu sodelovali člani društva Sonček - Društvo za cerebralno paralizo Dolenjske in Bele krajine, Zveze Sonček, učenci OŠ Frana Metelka Škocjana in malčki iz vrtca Bučka. Slavnostni trak so prerezali Jože Kapler, župan Občine Škocjan, Žiga Črnič, bodoči stanovalec, Emir Okanović, podpredsednik Zveze Sonček in Luka Omladič, sekretar v Kabinetu ministra z Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Po ogledu nastanitvene enote, ko smo srečo in veselje delili tudi z vsemi prisotnimi bodočimi stanovalci in njihovimi svojci, so za pogostitev poskrbele pridne domačinke iz Društva podeželskih žensk Bučka.

Varstveno-bivalni objekt na Bučki bo bistveno izboljšal kakovost življenja stanovalcem (osebam z motnjo v duševnem in telesnem razvoju), v sklopu številnih novih aktivnosti pa možnost aktivnejšega vključevanja v družbo in večjo samostojnost. Upamo, da bo navdih in spodbuda tudi za ostale lokalne skupnosti, saj smo dolžni poskrbeti in olajšati življenje tudi ljudem z manj priložnostmi ter s težavami v telesnem in duševnem razvoju. To nas oblikuje kot skupnost.

Rok Petančič
Občina Škocjan

Galerija

_zzbucka (00)
_zzbucka (01)
_zzbucka (02)
_zzbucka (03)
_zzbucka (04)
_zzbucka (05)
_zzbucka (06)
_zzbucka (07)
_zzbucka (08)
_zzbucka (09)
_zzbucka (10)
_zzbucka (11)
_zzbucka (12)
_zzbucka (13)
_zzbucka (14)
_zzbucka (15)
_zzbucka (16)
_zzbucka (17)
_zzbucka (18)
_zzbucka (19)
_zzbucka (20)
_zzbucka (21)
_zzbucka (22)
_zzbucka (23)
_zzbucka (24)
_zzbucka (25)
_zzbucka (26)
_zzbucka (27)
_zzbucka (28)
_zzbucka (29)
_zzbucka (30)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava