Duhovnik Martin Golob: "Nisem popoln in ne vem kakšen zgled''

22.11.2022 | 13:50

Duhovnik Martin Golob je izdal svojo prvo knjigo (Foto: Primož Lavre)

Duhovnik Martin Golob je izdal svojo prvo knjigo (Foto: Primož Lavre)

S promocije knjige (Foto: Siniša Kanižaj, Družina)

S promocije knjige (Foto: Siniša Kanižaj, Družina)

Duhovnik Martin Golob: "Nisem popoln in ne vem kakšen zgled''

Včeraj je bila uradno predstavljena prva knjiga duhovnika Martina Goloba Na spletni prižnici. Verjetno pa nihče ni pričakoval takšnega odziva, kot ga je doživela še pred pričetkom uradne prodaje. Več kot polovico naklade, 1200 izvodov, so namreč prodali že v prednaročilu. Zaradi velikega povpraševanja je v tisku že prvi ponatis. Od čisto vsakega prodanega izvoda pa ustvarjalci knjige 2 € namenjajo v dobrodelne namene. Z nakupom namreč darujete za Žiga iz Velenja, ki ima cerebralno paralizo.

Kaj o knjigi pravi Martin Golob?

Martin v knjigi, ki je razširjena in poglobljena oblika njegovih razmišljanj v vlogih, pridig, nagovorov in nastopov v medijih, pripoveduje o začetkih svojega vloganja, medijskih izkušnjah, osebni rasti. V drugem sklopu osvetli odnose, ki tkejo naša življenja – od otroštva do duhovniškega poklica. V tretjem in četrtem delu pa se posveti duhovnosti – molitvi, zakramentom, Božjim zapovedim in blagrom. 

"Nisem popoln in nisem ne vem kakšen zgled. Največjo potrditev, da je knjiga v redu, pa sta mi – poleg mojih staršev – dala nadškof Stanislav Zore in moj profesor Bogdan Dolenc. To ni knjiga o tem, kako živeti, ampak kako živim. Veste, kaj imata slava in lepota skupnega? Oboje je minljivo. Če stojiš, pazi, da ne padeš. Gotovo bom naredil še marsikatero napako. Imam pa odgovornost, da ljudi ne razočaram. Zato raje ostajam bolj pri tleh."

K. M.; njena.si

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava