Danes doma proti Iliriji

7.10.2022 | 08:20

Radosav Spasojević

Radosav Spasojević

Košarkarji Krke bodo v 2. krogu Lige Nova KBM gostili moštvo ljubljanske Ilirije. Tekma bo v dvorani Leona Štuklja v petek, 7. 10., ob 19.00, prenos tekme pa bo na Youtube kanalu KZS.

Ljubljančani so, tako kot krkaši, v 1. krogu zmagali. S 84:80 so v gosteh premagali povratnika v Ligo Nova KBM LTH Castings. Z dvojnim dvojčkom (14 točk in 10 skokov) je bil eden najboljših na parketu Jaka Klobučar, ki smo ga pred to sezono posodili v Ilirijo, izkazali pa so se tudi Žiga Daneu, ki ga je sosedom posodila Cedevita Olimpija, ter izkušena Luka Vončina in prav tako nekdanji krkaš Marko Pajič.

Liga NKBM, 2. krog, 7.10.
Krka – Ilirija (19.00)

Izjava pred tekmo:

Gašper Okorn, trener Krke:
»Večino časa v tem tednu smo porabili za ukvarjanje samih s sabo. Še vedno smo v takšni fazi, da se bolj kot z nasprotnikom ukvarjamo z našo igro in z našimi napakami. Te želimo odpraviti in biti bolj natančni pri nekaterih stvareh. Tu imamo še velike rezerve. Proti Iliriji želimo nadgraditi nekatere stvari, ki smo jih z Rogaško izvajali slabše, in igrati z enako energijo in pristopom kot na prvi tekmi. Želimo stopnjevati formo proti prvim tekmam 2. ABA lige. Ilirija je bila lani pozitivno presenečenje. Zasluženo je obstala v ligi in bila celo blizu uvrstitve v polfinale končnice. Letos so moštvo nekoliko spremenili, a so nekateri nosilci igre ostali. Jih spoštujemo, tako kot spoštujemo vsakega nasprotnika, a se nikogar ne bojimo. Definitivno želimo doseči drugo zaporedno zmago.«

KK Krka

Zvočni zapisi

Gašper Okorn pred tekmo

Miha Škedelj pred tekmo

Miha Škedelj vabi na tekmo

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava