FOTO: Dacarji so jih zasegli, zdaj na javni dražbi - avto, ure, telefoni ... Kakšne so cene?

7.10.2022 | 13:15

Nabirka za dražbo

Nabirka za dražbo

Potrebujete nov telefonček?

Potrebujete nov telefonček?

Ta avto ima izklicno ceno 1.500 EUR.

Ta avto ima izklicno ceno 1.500 EUR.

Izklicna cena puške je 200 EUR.

Izklicna cena puške je 200 EUR.

Dva tisoč ur za tisoč evrov.

Dva tisoč ur za tisoč evrov.

Kdor državi ne poravna davkov in dajatev, je deležen izterjave. Če se nanjo ne odzove, mu Finančna uprava RS (FURS) lahko rubi, potem pa zarubljene predmete poskuša prodati na javni dražbi.

Preverili smo, kaj je trenutno v skladiščih FURS in čaka na dražbo in novega lastnika.  Med drugim večja količina pametnih mobilnih telefonov znamke Oukitel, ki jih na našem trgu še ni. Ta mesec bodo prodali najmanj 190 telefonov te znamke.

Gre za različne modele, med njimi model WP5, za katerega cena brez DDV znaša 55 evrov, končna cena z DDV pa 67,1 evra. "Telefoni se prodajajo po načelu 'videno – kupljeno', brez garancije, tako da reklamacija telefonov po prevzemu ne bo mogoča," so sporočili dacarji.

Posamične telefone (do dva kosa) bodo lahko kupile tako fizične kot pravne osebe brez vplačila varščin, so še povedali in dodali, da se bodo sicer prodajali tudi kompleti z večjim številom mobitelov, vendar izključno poslovnim subjektom z ustrezno registracijo dejavnosti prodaje oz. za lastno uporabo. Varščino bodo ti morali poravnati.

Avto za 1.500 evrov

Na 'razprodaji' FURS so sicer še strelno orožje, repetirna puška znamke Crvena zastava z izklicno ceno 200 EUR, vozilo znamke BMW, letnik 2007,  z močjo motorja 110 kW, 413.317 prevoženimi kilometri in izklicno ceno 1.500 EUR. Ponujajo še večjo količino ročih ur (2.000 kosov) po izklicni ceni malo več kot 1.000 EUR.

Svet24
Foto: FURS

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava