Strelsko tekmovanje častnikov: Ponovitev uspeha iz lanskega leta

6.10.2022 | 11:35

Zmagovalna ekipa OZSČ NM I. Povž, M. Goršič, J P. Ajdič

Zmagovalna ekipa OZSČ NM I. Povž, M. Goršič, J P. Ajdič

Ekipa Območnega združenja slovenskih častnikov Novo mesto, Dolenjske Toplice, Mirna Peč, Šentjernej, Škocjan, Šmarješke Toplice, Straža in Žužemberk je ponovno zmagala na strelski tekmi za memorial Franca Živiča. Tekma je potekala v soboto, 1. oktobra, na strelišču Zakov v Reštanju, v organizaciji OZSČ Krško. Tekmovalo je 36 strelcev iz šestih društev.

Ekipa v sestavi Marko Grošič, Jure Pogačnik Ajdič in Igor Povž je osvojila, tako kot lani, prvo mesto. Tekma je potekala v streljanju stoje, s pištolo na razdalji 15 metrov in avtomatsko puško Zastava M-70 na razdalji 40 metrov. Posamično je prvo mesto osvojil Marko Grošič s 140 krogi (91/100 na pištoli 15m in 49/50 na puški). Drugo mesto je osvojil Jure Pogačnik Ajdič s 138 krogi (92/100 na pištoli, 46/50 na puški). Tretje mesto, z enim krogom manj, je osvojil Alojz Slavko Kovačič iz OZSČ Krško.

Prva ekipa je skupno osvojila 398 krogov (od 450) ter drugo uvrščene premagali za 9 točk. S 389 krogi je drugo mesto osvojila ekipa iz Društvo za praktično streljanje Senovo 1, v sestavi Igor Bohorč, Joško Omrzu in Jani Kranjc. S 375 krogi je tretje mesto osvojila ekipa iz OZSČ Krško, v sestavi Alojz Slavko Kovačič, Jože Kranjc in Branko Geč.

Besedilo: Vasko Maraš
Fotografije: OZSČ Krško

Galerija

_01_Pokali in medalje cakajo na nove lastnike
_02_Udelezenci tekmovanja za Memorial Franca Zivica
_03_Pokal za prvo mesto ekipno ter medalji za prvo in drugo mesto posamezno
_04_Zmagovalna ekipa OZSC NM I Povz, M Gorsic, J P. Ajdic
_05_Marko in Jure z medaljama

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava