Vrača se kultna katrca

5.10.2022 | 12:20

Skrivnostna električna katrca iz Renaulta

Skrivnostna električna katrca iz Renaulta

Napovedujejo jo kot ''ponovno rojstvo ikone''.

Napovedujejo jo kot ''ponovno rojstvo ikone''.

Francoski avtomobilski proizvajalec Renault bo na mednarodni avtomobilski razstave v Parizu 17. oktobra razkril moderno interpretacijo svojega ikoničnega modela Renault 4, so danes sporočili iz družbe GA Adriatic. Nova verzija modela, ki je bil v Sloveniji znan pod imenom kartca, bo po navedbah spletnih portalov električna.

Renault bo na mednarodni avtomobilski razstavi v Parizu 17. oktobra razkril nov razstavni prototip, ki je moderen poklon ikoničnemu Renaultu 4, so navedli v GA Adriatic, ki je nedavno prevzela distribucijo vozil znamk Renault, Dacia, Nissan in Alpine v Sloveniji.

"Oblikovalska ekipa pod vodstvom Gillesa Vidala, direktorja oblikovanja znamke Renault, je na novo in v modernem duhu interpretirala ikonični model, ki je pustil svoj pečat na šestdesetih, sedemdesetih in osemdesetih letih preteklega stoletja," so zapisali in dodali, da bo razstavni prototip naslovil tudi mlajše generacije s slavljenjem 25. obletnice solidarnostnega srečanja 4L Trophy.

Podrobnosti ne razkrivajo. Spletni portali navajajo, da bo šlo za popolnoma električni model, ki bo temeljil na platformi za kompaktna električna vozila CMF-BEV.

Renault je katrco začel izdelovati leta 1961 kot odgovor na Citroenov model 2CV, v Sloveniji znan tudi kot spaček, v želji širokemu krogu ljudi ponuditi dostopno prevozno sredstvo. Model so nazadnje izdelovali le še v tovarni Revoz v Novem mestu, kjer se je konec leta 1992 s proizvodnega traku umaknila novemu modelu clio, katerega proizvodnja je v Revozu stekla spomladi 1993. Zadnja katrca iz Novega mesta je bila namenjena zbirki Tehniškega muzeja Slovenije.

STA/R. M.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava