Dobrodelni koncert za prizadete v poplavah

4.10.2022 | 08:45

Foto: arhiv; FB Občina Osilnica

Foto: arhiv; FB Občina Osilnica

Dobrodelni koncert za prizadete v poplavah

Po mesecih suše je bil samo en konec tedna potreben, da je bilo območje Kostela in Osilnice pod vodo. Naša Kolpa se je že vrnila v strugo, zdaj pa se popisuje škoda. Za pomoč pri sanaciji je bila na prošnjo občin aktivirana tudi Slovenska vojska. Ta se je poleg civilne zaščite in domačinov lotila odstranjevanja in čiščenja cest, dovozov in okolic hiš. V Kostelu je prizadetih 30 domačij, v Osilnici 15 domačij, vrtovi ljudi so opustošeni, pridelki izgubljeni, premoženje pa uničeno.

V ta namen smo pobudniki iz lokalne skupnosti Kulturno društvo Fara preko Rdečega križa Kočevje odprli SMS donacije 1919 KOLPA5 in KOLPA10, namen zbiranja sredstev za pomoč prizadetim in sanacijo škode, ki so jo povzročile nedavne poplave. Prispevajo lahko uporabniki mobilnih storitev Telekoma Slovenije, A-1 in Telemach. Sredstva za pomoč se lahko nakažejo tudi na TRR OZRK Kočevje, TZO 47, Kočevje SI56 0232 0001 9550 743 sklic 032022

V NEDELJO, 09.10.2022, ob 18.00 prirejamo v Športni dvorani Kočevje DOBRODELNI KONCERT - NA POMOČ 1919 KOLPA5 KOLPA10. Sredstva zbrana preko SMS donacij bodo namenjena prizadetim v poplavah, izkupiček od prodanih vstopnic bo namenjen PGD, ki so operativno sodelovala pri tej naravni nesreči za nakup nujno potrebne opreme.

PRODAJA VSTOPNIC: VSA PRODAJNA MESTA EVENTIM.SI in BLAGAJNA KCK KOČEVJE

cena vstopnic 10 EUR

Nastopajoči: PRIFARSKI MUZIKANTI, ROK FERENGJA, MARE NOVAK & KLAPA LASTRA, MARIO PEŠIČ, JAY BOLK, operni pevec ŽIGA LAKNER, ZALA SMOLNIKAR ZÁLI, UM&KUNA Freestyle Show, MAJA MONRUE, LUCIJA ČIROVIĆ, ROMAN ZUPANČIČ, ANSAMBEL ZDOMARJI, ANSAMBEL TOPLIŠKA POMLAD, FRANC PESTOTNIK PODOKNIČAR NIKA S., URŠKA, MAJA MIŠMAŠ, LOVRO PONIKVAR, Tamburaška skupina DUPLJAK, DRUŠTVO MAŽORET IN PLESALCEV RIBNICA ….

Povezovalca večera stand up komik ANDREJ TEŽAK – TEŠKY in MARUŠA NOVOSEL.

Koncert bo v živo prenašala TV Vaš Kanal NM in slovenska mreža lokalnih televizijskih postaj.

S spoštovanjem,

Marjan Lisac, predsednik Kulturnega društva Fara

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava