VIDEO: Novi singel dolenjskega indie benda Plateau ''Nova koža'' 

3.10.2022 | 11:15

VIDEO: Novi singel dolenjskega indie benda Plateau ''Nova koža''<strong> </strong>
VIDEO: Novi singel dolenjskega indie benda Plateau ''Nova koža''<strong> </strong>
VIDEO: Novi singel dolenjskega indie benda Plateau ''Nova koža''<strong> </strong>

Najlepši dotik je dotik kože nekoga novega, iskrenega. Dotik, ki odžeja z upanjem in usmeri naprej. Do tja, kjer je srce čisto in hrepenenje prizemljeno in cvetoče.

Na planoti PLATEAU se nahaja vse lepo

Ideja za Plateau združuje občutek pristne povezanosti med štirimi posamezniki in naraven ter prvinski pristop do njihove glasbe. Na planoti se nahaja vse lepo; narava in vreme, ki dajeta navdih, in samota, v kateri navdih cveti v pesem.

Skupino Plateau sestavljajo štirje mladeniči, ki so svojo strast do glasbe povezali na novomeški gimnaziji.

Svojo zgodbo so začeli pisati že leta 2018, vendar takrat še pod imenom Gšprnžmrtn –tako imenovani trio, ki so ga sestavljali Gašper, Anže Repovž in Martin. Na enega izmed koncertov, kjer so preigravali zgolj priredbe, so v goste povabili Andreja, ki se je z njimi odlično ujel, in tako se je začelo pisati novo poglavje skupine.

Z željo po ustvarjanju avtorske glasbe so se fantje odločili, da posnamejo album. Po nekaj začrtanih smernicah so zavihali rokave in tako v prvem letu ustvarjanja uokvirili že 13 avtorskih pesmi, ki so jih imeli širšemu občinstvu čast tudi predstaviti na njihovem prvem samostojnem koncertu na dogodku V petek zvečer.

V letu 2021 so se udeležili tekmovanja Špil liga, ki ga organizira Kino Šiška. V prvem delu tekmovanja so osvojili prvo mesto po izboru žirije in po mnenju gledalcev ter dobili nagrado za najboljše besedilo avtorske pesmi Neimenovana. V polfinalu je bil rezultat identičen, kar pomeni, da so se uvrstili v finale, ki se je odvijal 22.6. 2021 na Kongresnem trgu v Ljubljani. Tudi v finalu so žirijo ponovno prepričali, a bili po izboru poslušalcev, ki so jih imeli na koncertu očitno največ, šele tretji, tako da so se morali na koncu zadovoljiti s še vedno odličnim drugim mestom.

Plateau so si po Špil ligi jasno zastavili cilje, s katerimi želijo še naprej ustvarjati avtorsko glasbo in si pridobiti srca novih poslušalcev. Tako so se povezali s producentom Borutom Antončičem (Bort Ross), s katerim so začeli snemati svoj prvi avtorski album. V času snemanja je v bendu prišlo do menjave bobnarja (Anžeta je zamenjal Aljaž Ogulin), vendar to člane banda ni ustavilo pred svojimi nadaljnimi udejstvovanji.

V začetku leta 2022 so izdali svoj prvi single Nič vedeti, ki je bil razglašen zapopevko tedna na Valu 202. Drugi single Neimenovanaje izšel nekaj mesecev za njim. Tudi ta je bil med poslušalci dobro sprejet, prav tako pa je bil razglašen zaprvo poletno pesem in pol na Radiu Koper.Do konca leta bodo Plateau izdali svoj prvi EP, ki bo vseboval 5 pesmi. Poleg Bort Rossa bosta njihovo glasbo produciralaše Miha Arnuš ter Robi Bulešič.

NOVA KOŽA

  »Ker čisto je srce,
tam iz tal cvete,
nova roža kot koža,
najlepši dotik in ti …»

Skladbo so ustvarili:
Avtor besedila in glasbe: Gašper Turk
Aranžma: Plateau (Gašper Turk, Martin Koncilija, Anže Repovž, Aljaž Ogulin, Andrej Kaferle) in Miha Arnuš – Arni
Glasbena produkcija, mix: Miha Arnuš  –  Arni
Mastering: Matej Pečaver

Videospot so ustvarili:
Kamera: Jan Poreber
Video produkcija: Jan Poreber
Režija in scenarij: Plateau
Fotografija: Filip Markovič
Nastopajo: Plateau
Grafično oblikovanje: Anže Ban Virant

P L A T E A U
 
Gašper Turk – glavni vokal, električna kitara,
Martin Koncilija – bas, spremljevalni vokal,
Aljaž Ogulin – bobni,
Andrej Kaferle – klaviature


A. P.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava