Maja Lazanski in Luka Cicvarić zmagala na mednarodnem karate turnirju v Mariboru

3.10.2022 | 08:20

Ekipa karate kluba Brežice s trenerji

Ekipa karate kluba Brežice s trenerji

V soboto, 1. 10. 2022, je v Športni dvorani TŠC Tezno v Mariboru potekal velik mednarodni turnir v karateju, ki se ga je udeležilo 530 tekmovalcev iz 9. držav in 75. klubov. Karate klub Brežice je zastopala močna ekipa 17. tekmovalcev katašev, ki je na tekmovanju v 23. nastopih osvojila skupaj kar 13 kolajn, deset v posamičnih in tri v ekipnih nastopih in na koncu osvojila skupno 5. mesto med vsemi klubi. Največji uspeh je dosegla Maja Lazanski, ki je zmagala tako v kategoriji kate kadetinje kot mladinke. Njen uspeh je dopolnila Maja Lakner, ki se je v obeh kategorijah uvrstila v finale in osvojila dve srebrni odličji. Navdušil pa je ponovno eden najbolj perspektivnih slovenskih tekmovalcev Luka Cicvarić, ki je zmagal v kategoriji kate kadeti in osvojil bronasto odličje med mladinci. Vse tri Brežičane in člane slovenske mladinske reprezentance velja izjemno pohvaliti za prikazano formo pred Balkanskim prvenstvom.

Tekmovanje so pričeli najmlajši (- 8 let, 8-6 kyu), za Brežičane Mia Kajtna in Gaja Štern ter Ian Tomše. Vsi so pokazali napredek v izvedbah, tokrat pa se je bolje izšlo Mii, ki je bila druga in Gaji, ki je osvojila tretje mesto, Ianu pa se tokrat ni uspelo prebiti do kolajne.

V kategoriji malčic (- 10 let, 8-6 kyu) sta odlično nastopili Sofia Popijač in Eva Strgar, tokrat je bila uspešnejša Sofia, ki je v močni konkurenci osvojila bronasto odličje, Eva pa peto mesto. Obe pa sta z nastopi potrdili svoj izjemen potencial. Med malčki je svojo kato pokazal Gašper Štern, ki tokrat ni imel sreče in je za las izgubil že v prvem kolu. Med deklicami do 12 let (8-4 kyu) so nastopile Aria Zofič, Angelika Li Žičkar, Kim Kerin in Sinja Bončina. Vse so nastopile odločno in pogumno, najdlje pa je napredovala Kim, ki je v 4 krogih osvojila 5. mesto. Med dečki (- 12 let, 8-4 kyu) so tekmovali Gal Budič, Žan Lubšina in Niko Cicvarić. Žanu tokrat ni uspelo priti v drugi krog, Niko pa se je prebil vse do četrtfinala, kjer je moral priznati premoč Slovaku Palki, ta pa je v naslednjem krogu izgubil in Niko tokrat ni uspel priti v repasažne boje. Največji uspeh pa je tokrat v tej številni konkurenci dosegel Gal, ki je v petih krogih z enim samim porazom osvojil tretje mesto. Po pritožbi s strani konkurenčnega kluba, da sodniki niso pravilno izvedli repasaž, so Gala še enkrat poklicali na dvoboj in tudi tokrat je z izvrstno izvedbo gladko premagal nasprotnika s 5 : 0 ter potrdil osvojeno bronasto odličje.

V močni kategoriji kadetinj so tokrat nastopile tri katašice iz Brežic. Izkušenima Maji Lakner in Maji Lazanski se je na svojem drugem nastopu v tej kategoriji pridružila Santeja Ivnik. Vse tri so izvajale kato Seipaj, obe Maji pa še kato Kururunfa. Santeja je pokazala lep napredek, obe Maji pa sta briljirali in se na koncu pomerili v velikem finalu. Maja Lakner je izvedla kato Chatanyara Kushanku, Maja Lazanski pa kato Suparimpei. Na koncu je zmagala Maja Lazanski, Maja Lakner pa je osvojila srebrno odličje. Obe sta svojo odlično pripravljenost potrdili še med starejšimi mladinkami, kjer sta ponovno pokazali premoč in se tudi tu obe uvrstili v finale. Tudi tu je s Suparimpei zmagala Maja Lazanski z visoko oceno 25,22, Maja Lakner pa dopolnila izvrstni rezultat z drugim mestom in oceno 24,04 za svojo finalno kato Anan.

Za poslastico brežiškim navijačem je poskrbel komaj 14-letni Luka Cicvarić, ki je v kategoriji kate kadeti z izvrstnimi izvedbami kat Ohan Dai (25,40), Suparimpei (24,20) in Anan Dai (24,58) prepričal tako sodnike kot publiko in gladko premagal vse nasprotnike. Luka je trenutno najboljši slovenski kadet in upravičeno računa na mesto v slovenski reprezentanci tudi na največjih evropskih in svetovnih tekmovanjih. Za nameček je tekmoval tudi med starejšimi mladinci in potrdil svojo perspektivnost z osvojenim bronastim odličjem.

Na koncu so brežiški kataši nastopili še v treh ekipnih kategorijah (kata timih) in vseh treh osvojili dodatna srebrna odličja. Med malčicami so v ekipi tekmovale Eva Strgar, Sofia Popijač in Mia Kajtna, med deklicami Kim Kerin, Sinja Bončina in Angelika Li Žičkar, med dečki pa Niko Cicvarić, Gal Budič in Gašper Štern.

Ekipa brežiških trenerjev Christian Kajtna, Darko Cicvarić, Andrejka Dvornik in Metka Galič je bila na koncu s prikazanim znanjem svojih varovancev zelo zadovoljna in ponosna na vse, ki soustvarjajo uspehe Karate kluba Brežice.

KK Brežice

Galerija

_zzkkb (1)
_zzkkb (10)
_zzkkb (11)
_zzkkb (12)
_zzkkb (13)
_zzkkb (14)
_zzkkb (15)
_zzkkb (16)
_zzkkb (17)
_zzkkb (2)
_zzkkb (3)
_zzkkb (4)
_zzkkb (5)
_zzkkb (6)
_zzkkb (7)
_zzkkb (8)
_zzkkb (9)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava