Arnej Ivkovič z dekletom na Zanzibarju

1.10.2022 | 16:10

 Arnej Ivkovič z dekletom na Zanzibarju
 Arnej Ivkovič z dekletom na Zanzibarju
 Arnej Ivkovič z dekletom na Zanzibarju

Ko se večina izmed nas že vrne z dopustov, se nekateri na svoj oddih šele odpravijo. Tako je bilo tokrat pri Arneju Ivkoviču, profesionalnem plesalcu, ki ga poznamo iz oddaje Zvezde plešejo, in voditelju na Radiu Krka. S svojim dekletom se je odpravil na oddaljen Zanzibar. In kako ga je doživel?

»Zanzibar je zagotovo otok, ki te prevzame z vso svojo kulturo, zgodovino, tradicijo in naravnimi lepotami. Na eni strani vidiš rajske peščene plaže, palme ter kristalno čisto, azurno morje, na drugi strani pa hkrati spoznavaš tretji svet in ljudi, ki preprosto živijo s tem, kar imajo in kar jim ponuja narava.

Tudi sam sem imel to srečo, da sem dopustoval v apartmaju, ki je bil sredi vasi, in tako sem se vsak dan sprehodil do plaže mimo domačinov in po ulicah, ki so na prvi pogled precej revne, a bogate s pozitivnimi in nasmejanimi ljudmi. Veliko sem izvedel o njihovi kulturi, hrani in načinu življena, se naučil par novih besed in preživel veliko časa z njimi. Izkusil sem tudi, kako je, če ti sredi ničesar poči guma in jo je treba zamenjat s tem kar pač imaš, zanimivo pa je bilo tudi plavati s morskimi želvami, in biti v družbi ostalih živali.

Skratka, lepo doživetje, če odmislimo 14 urno potovanje do cilja,« navdušeno pripoveduje Arnej, ki bi se na Zanzibar z veseljem še vrnil.

A. S.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava