Ko te na računu preseneti poldrugi milijonček ...

26.9.2022 | 12:40

Ko te na računu preseneti poldrugi milijonček ...

Prijetno nas je presenetilo nakazilo v višini 𝟏.𝟔𝟏𝟓.𝟏𝟑𝟔,𝟓𝟐 𝐄𝐔𝐑, ki ga sprva nismo znali opredeliti, saj je bil nepričakovan. Izkazalo se je, da gre za davek od iger na srečo, ki po zakonu pripada lokalni skupnosti. Sredstva bodo še kako prav prišla za pomembne projekte, ki jih zaključujemo v občini, nekaj pa jih bo namenjenih delovanju društev.

Očitno je nekdo s stalnim bivališčem v naši občini zadel glavni dobitek v igri na srečo VIKINGLOTTO in s tem je postala srečna dobitnica tudi Občina Ivančna Gorica. ČESTITAMO srečnemu dobitniku in smo hvaležni za sredstva, ki jih ni nikoli preveč. Očitno res velja rek, da pogumne spremlja sreča. Ob temu veselemu dogodku smo za mnenje povprašali župana Dušana Strnada:

»Vesel sem, da je nekdo izmed nas imel srečo in zadel glavni dobitek. V tem trenutku zaključujemo 𝐯𝐫𝐭𝐞𝐜 𝐯 Š𝐞𝐧𝐭𝐯𝐢𝐝𝐮 𝐩𝐫𝐢 𝐒𝐭𝐢č𝐧𝐢 in začeli smo gradnjo Š𝐩𝐨𝐫𝐭𝐧𝐞𝐠𝐚 𝐩𝐚𝐫𝐤𝐚 𝐯 𝐈𝐯𝐚𝐧č𝐧𝐢 𝐆𝐨𝐫𝐢𝐜𝐢, za kar bomo namenili večino nepričakovano dobljenih sredstev. Del sredstev pa bomo namenili povečanju mase za 𝐝𝐞𝐥𝐨𝐯𝐚𝐧𝐣𝐞 𝐝𝐫𝐮š𝐭𝐞𝐯 v občini, saj tudi oni občutijo posledice krize. Seveda tudi z moje strani čestitke srečnemu dobitniku.«

Slovenec, ki je številke za mednarodno igro Vikinglotto vplačal v trafiki v Ljubljani, je bogatejši za skoraj 11 milijonov evrov. Osvojil je namreč glavni dobitek, po plačilu davka pa mu bo ostalo nekaj več kot devet milijonov evrov. Številke je vplačal v trafiki na Slovenski cesti v Ljubljani, so sporočili iz Loterije Slovenije. Po plačilu 15-odstotnega davka, ki ga bo prejela občina njegovega stalnega prebivališča, mu bo ostalo približno 9.152.000 evrov. V Sloveniji je igra Vikinglotto na voljo od leta 2017. Gre za najstarejšo mednarodno loterijsko igro, ki je sicer na voljo 47 milijonom igralcem iz desetih evropskih držav. Od začetka prirejanja te igre so igralci v Sloveniji prejeli 668.352 različnih dobitkov v skupni vrednosti okoli 6.729.000 evrov. Največji dobitek doslej je bil 80 tisoč evrov.

Občina Ivančna Gorica

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava