FOTO: Dolenjsko-posavski derbi dobili rokometaši Krke

24.9.2022 | 09:30

FOTO: Dolenjsko-posavski derbi dobili rokometaši Krke
FOTO: Dolenjsko-posavski derbi dobili rokometaši Krke
FOTO: Dolenjsko-posavski derbi dobili rokometaši Krke

Rokometaši Moškega rokometnega kluba Krka so sinoči odigrali tekmo 3. kroga v ligi NLB. V domači dvorani Marof so gostili ekipo Rokometnega kluba Krško. Dolenjsko-posavski derbi so dobili izbranci domačega trenerja Mirka Skoka, ki so se tako razveselili prvih prvenstvenih točk v letošnji sezoni. Srečanje se je pred številnimi ljubitelji rokometa končalo z rezultatom 29:23 (16:11).

Gledalci so lahko v domači dvorani spremljali izjemno zanimiv dvoboj ekip, ki sta se med elito vrnili po lanski izjemno uspešni sezoni. V prvem delu je srečanje potekalo v precej izenačenem duhu. Krčani so se krkašem sicer dobro upirali in večkrat vodili tudi za dva zadetka, a to žilavih Novomeščanov ni zmedlo. Gostom so v nadaljevanju vsilili svoj ritem igre in naredili delni izid 5:0 ter pobegnili na 13:9, do konca polčasa pa prednost še povečali. Na glavni odmor so farmacevti odšli s petimi goli naskoka (16:11).

Uvod drugega dela je bil v znamenju domačinov, ki so kmalu vodstvo iz prvega dela povišali tudi za sedem zadetkov ter tekmece držali na varni razdalji. Zmagovalec dvoboja je bil tako odločen že precej pred koncem tekme, na kateri so rokometaši Krke sicer vodili za največ osem golov.

Pri domačih je bil najboljši strelec Uroš Knavs s sedmimi goli, pri gostih je enega manj dosegel Patrik Glaser. Odlično delo je v vratih opravil tudi krkin vratar Jure Blaževič, ki je samo v drugem pollčasu zbral 11 obramb, skupaj pa 16.

Krka bo v prihodnjem krogu (1. oktober ob 18.00) gostila Jeruzalem Ormož, Krško pa Urbanscape Loko.

Izjave po tekmi:

Jure Blaževič, vratar MRK Krka: »Tekma je bila zelo nervozna, saj smo vedeli, da prihaja zelo kvaliteten nasprotnik, ki nam je vsilil svojo igro. Mi smo se sicer dobro odzvali in tekmo srečno pripeljali do konca.«

Marko Sintič, igralec RK Krško: »Vedeli smo, da bomo težko parirali kakovostnejši ekipi Krke. Mislim, da nam manjka še kakšen igralec. Borili se bomo tudi v bodoče po svojih močeh, šli tekmo po tekmo. Sicer pa smo v prvem polčasu izgubili veliko žog, v drugem delu pa nam je Krka ušla na preveliko razliko in tako je zasluženo zmagala. Upam, da bomo že naslednjo tekmo z Loko dobili tako željene točke v prvi ligi.«

Statistika:

MRK Krka: Brajer, Blaževič, Bradeško 1, Avsec 4, Majstorović 5, Grojzdek, Škrinjar, Knavs 7 (3), Vukić 1, Stanojević 4, Rašo 2, Lončar 1, Nosan, Kukman 3, Ernestl, Matko 1.

RK Krško: Logar, Žitković, Kozole, Škafar, Sintič 4, Sobotič 1, Grobelnik, Baznik 2, Resnik, Košir 3, Novak 1, Sarajlić 2, Glaser 6 (4), Švalj 3, Dosedla, Šibanc 1 (1).

Sedemmetrovke: Krka 3 (3), Krško 5 (5).

Izključitve: Krka 10, Krško 6 minut.

Rdeči karton: /.

MRK Krka

Galerija

_zkrkakrsko (01)
_zkrkakrsko (02)
_zkrkakrsko (03)
_zkrkakrsko (04)
_zkrkakrsko (05)
_zkrkakrsko (06)
_zkrkakrsko (07)
_zkrkakrsko (08)
_zkrkakrsko (09)
_zkrkakrsko (10)
_zkrkakrsko (11)
_zkrkakrsko (12)
_zkrkakrsko (13)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava