Kegljanje: KD Vodnjak - "Poletje na Kuglu"

14.9.2022 | 09:30

Breza

Breza

Celovec

Celovec

Karlovac

Karlovac

KD Krka

KD Krka

OŠ Šmihel

OŠ Šmihel

OŠ Trebnje

OŠ Trebnje

Petanka vrvica

Petanka vrvica

Prijedor

Prijedor

Straža

Straža

Vodnjak

Vodnjak

V KD Vodnjak smo v času poletnih počitnic organizirali več rekreativno - športnih dejavnosti, primernih za različne udeležence, še posebej za strejše, in sicer: kegljanje, pikado, balinanje, kegljanje na vrvici, petanka.

Vodnjakov kegljaški turnir

Turnir je potekal od začetka julija pa do konca avgusta. Tekmovali smo v disciplini 120 metov mešano, in sicer ločeno za rekreativce in tekmovalce, posebej pa še za naslednje kategorije: gluhi in naglušni, slepi in slabovidni, dečki in deklice 1.-5. razred ter dečki in deklice 6.-9. razred (49 nastopov), začetniki.

Izvedli smo tudi skupno tekmovanje za vse kategorije v disciplin 30 metov čiščenje.

Kegljaški turnir ob dnevu državnosti

Organizator turnirja je bilo OZVVS Dolenjske, izvajalec pa KD Vodnjak. Udeležilo se ga je 11 ekip iz Slovenije in Hrvaške.

Mednarodni ekipni kegljaški turnir

Turnirja sta se udeležili tuji ekipi KK Zabok in KK Ozalj ter domače ekipe KK Hrastnik, KK Trebnje, KK Pivka in KD Vodnjak.

V okviru vseh treh kegljaških turnirjev smo zabeležili preko 600 nastopov!

Kegljaški nastopi v tujini

Člani KD Vodnjak smo preživeli prvi septemberski vikend v Prijedoru, kjer smo odigrali prijateljsko tekmo s tamkajšno ekipo KK Rudar.

Prva vodnjakova ekipa je v Celovcu odigrala pripravljalno tekmo z ekipo SKV Schlaining za katero je včasih nastopal naš kegljač Mark Bortek.

V Ozlju in v Karlovcu smo se množično udeležili njihovih turnirjev, kegljači iz Ozlja in Karlovca pa so odigrali veliko nastopov na našem turnirju. V prihajajoči sezoni bomo še poglobili naša sodelovanje.

Ostale aktivnosti

Da bi se v rekreativno - športne aktivnosti vključilo čim več oseb različnih starosti in telesnih sposobnosti, smo organizirali tekmovanja v različnih panogah.

V pikadu se je pomerilo 44 tekmovalcev in tekmovalk iz 11 ekip. Tekmovanje je potekalo v klubskem prostoru KD Vodnjak.

V petanki je bilo prijateljsko srečanje s člani Petankarskega kluba Čatež. Poleg gostiteljev smo sodelovali še kegljači in kegljačice iz KD Vodnjak in KK Trebnje.

V balinanju smo tekmovali z balinarji iz Semiča na tamkajšnjem balinišču Kot ter v Straži s člani Športno rekreativnega društva Breza.

Kegljanje na vrvici je organiziralo DU Dolenjske Toplice. Tekmovanje je potekalo v Podturnu. Vodja turnirja Jože Zupančič je zabeležil nastop enajstih ekip, v katerih je sodelovalo 59 tekmovalcev in tekmovalk.

Na koncu bi radi še enkrat posebej izpostavili naša prizadevanja za vključevanje mladih in oseb s posebnimi potrebami v rekreativno-športne aktivnosti.

Tako smo za popestritev počitniških dni na kegljanje povabili tudi mlade in osebe s posebnimi potrebami (gluhe in naglušne: 9 tekmovalcev) ter slepe in slabovidne: 38 tekmovalcev).

Deklice in dečki so tekmovali po starostnih kategorijah od 1.-5. razreda in 6.do 9. razreda. Med njimi jih je bilo veliko takih, ki so kegljaško kroglo držali v rokah prvič. Organizirali pa smo tudi turnir v kegljanju za učence 6.,7.in 8. razredov osnovnih šol.

Kegljišče in klubske prostore KD Vodnjak dnevno obišče veliko ljubiteljev kegljanja, od tekmovalcev in tekmovalk, rekreativcev in rekreativk, učencev in učenk, upokojencev in upokojenk. Prireditev »Poletje na Kuglu« je tako na kegljanje privabila 366 udeležencev, na vse rekreativno – športne aktivnosti pa kar 615.

Člani društva se trudimo, da bi se obiskovalci pri nas kar najlepše počutili, trenutno pozabili na vsakdanje skrbi in poskrbeli za svoje zdravje.

Seveda pa vseh teh aktivnosti ne bi mogli tako uspešno izvajati brez podpore Mestne občine Novo mesto, za kar se ji iskreno zahvaljujemo.

Zapisala: Jelka Ostojić

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava