DL: Babić vedno aktualen - če bi bil ženska, bi bil Rebeka Dremelj

17.8.2022 | 10:30

DL: Babić vedno aktualen - če bi bil ženska, bi bil Rebeka Dremelj

Karikaturist Branko Babić, ki sodeluje tudi z našo časopisno hišo, je fotograf in novinar, poet, odličen kuhar, nekdanji radijski voditelj in še marsikaj. Če bi bil ženska sodobnega časa, bi bil zagotovo Rebeka Dremelj, saj je – tako kot ona – pravi multipraktik. V hiši ni praktičnega opravila, ki ga ne bi znal, celo kuhanje in peko odlično obvlada.

Letos bo slavil 70 let in v tem času je počel res vse mogoče. Zaposlen je bil na hrvaški radioteleviziji HRT, saj je otroštvo in mladost preživel v središču Zagreba, ko pa je leta 1976 prišel v Slovenijo, si je kruh služil v Labodu, Trimu, Dolenjskem muzeju in še kje, povsod pa je bil povezan z marketingom, s fotografijo ali promocijo. Rad ima zgodovino, ki jo tudi dobro pozna, in je vedno na strani malega človeka, tudi v svojih karikaturah. Kadar pa je v družbi žensk, na plan pride tista »stara šola«. Je izjemno pozoren, pravi kavalir in velik šaljivec, s še večjo mero dobrega okusa.

V fotoobjektiv ga je ujel naš novinar Martin Luzar na lovski salamijadi v Gadovi Peči, za katero je Babić ustvaril tudi celostno grafično podobo.

Članek je bil objavljen v 27. številki Dolenjskega lista 7. julija 2022

Foto: Martin Luzar

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava