DL: Elektrika se draži, zaposleni na Elektru pa ...

16.8.2022 | 12:50

DL: Elektrika se draži, zaposleni na Elektru pa ...

Martina iz občine Mokronog - Trebelno jezi podražitev elektrike. Pa ne le zato, ker so si, kot je opazil v medijih, elektro podjetja delila ogromne dobičke. »Zakaj kaj ne privarčujejo tudi pri svojih zaposlenih?! Zakaj ne nadzorujejo uporabe službenih vozil?« se sprašuje. Motijo ga namreč zasebne vožnje delavcev Elektra s službenimi avtomobili. Kot pravi, ni edini. Pred kakšnega pol leta je v naši rubriki prebral pripombo bralca iz Trebelnega, ki ga je zanimalo, ali imajo delavci Elektra na terenu službene avtomobile samo za službene namene ali jih lahko uporabljajo tudi zasebno.

»Uporaba službenega vozila v zasebne namene načeloma ni dovoljena, so pa seveda izjeme, nekateri zaposleni imajo namreč zaradi svoje funkcije ali narave dela službeno vozilo na voljo tudi za druge namene. Drugi zaposleni, ki občasno opravljajo dežurstva, morajo biti v času dežurstva ves čas na razpolago, zato takrat uporabljajo tudi službeno vozilo z orodjem in opremo,« so tedaj odgovorili v Elektru Ljubljana na vprašanje našega bralca.

Vendar pa se Martin s tem ne strinja. Ne ve, kako je sicer drugje, a na Trebelnem je tako, kot je dejal, da se dežurni delavci Elektra vozijo s službenimi vozili tudi na veselice in po gostilnah. To se mu zdi prav sramotno. »90 odstotkov zasebnih podjetij ima v službenih avtomobilih čipe. Državno podjetje pa tega ne more narediti?« se sprašuje. »Najlažje je seveda podražiti elektriko!« pravi in dodaja, da ni nikjer drugje, v nobeni drugi državi, tako in da je to sramota za našo državo in za vse nas.

Članek je bil objavljen v 27. številki Dolenjskega lista 7. julija 2022 v rubriki HALO, tukaj bralec Dolenjca!

Na telefonski številki 07/ 39 30 500 vas čakamo vsak četrtek med 20. in 21. uro.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava