DL: Zala Resnik Poljašević iz MasterChefa: Najponosnejša je na goveji jezik

11.8.2022 | 14:45

S Karimom Merdjadijem in prijatelji na dogodku Pljusk na Velenjski plaži 2022 in dogodku Odrežimo drugačnost

S Karimom Merdjadijem in prijatelji na dogodku Pljusk na Velenjski plaži 2022 in dogodku Odrežimo drugačnost

Zalo zanima veliko stvari – rada ustvarja, riše (na fotografiji), poje in pleše, bere, napisala je tudi knjigo.

Zalo zanima veliko stvari – rada ustvarja, riše (na fotografiji), poje in pleše, bere, napisala je tudi knjigo.

Priljubljen kuharski šov MasterChef Slovenija 2022 se je končal. V napeti končnici smo dobili novega lastnika laskavega naziva in tudi 50 tisočakov, to je postal Luka Novak z Brezovice pri Ljubljani, tik pred zadnjim tednom kulinarične preizkušnje pa se je poslovila Sevničanka Zala Resnik Poljašević. »Malo sem bila razočarana, priznam. Ko se mi je maroška jed ponesrečila, sem želela še eno možnost, pravi izločitveni test. Sicer pa sem predvsem čutila ponos in veselje, ker sem prišla med najboljših pet. Spoznala sem ljudi, ki jim lahko rečem pravi prijatelji, izkazala sem se v mnogo jedeh, dokazala sebi in drugim, da zmorem,« pravi simpatična 21-letnica.

Vesela je bila tudi, ker je po dolgih tednih znova videla svoje domače, ki jih je pogrešala bolj, kot si je mislila. »Proti koncu se je domotožje le še stopnjevalo, težko je biti stran od najdražjih toliko časa. Ko sem prišla domov, so se mi ulile solze sreče. Vse sem obiskala, se z vsemi objemala. A potem se je bilo treba kar hitro vrniti v stvarnost, saj so me že takoj v tistem tednu na fakulteti čakali trije kolokviji in trije izpiti iz predmetov, katerih predavanja so bila med tekmovanjem,« nam je povedala.

Domače je razveselila s petplastno torto po navdihu iz izziva oddaje MasterChef s sedmimi plastmi, za posebno kulinarično razvajanje pa je domačim obljubila, da bo velika žurka, ko diplomira. »Naj se takrat pripravijo na pravi catering z vsemi dobrotami.« Morda se bo na meniju znašel tudi goveji jezik, na pripravo katerega je najponosnejša. Bil ji je popolnoma nepoznan, prava misija nemogoče, na koncu pa je iz njega pripravila izvrstno jed. Sicer bi si, kot je dejala v kuhinji MasterChef, želela pripraviti še kakšno kompleksno prefinjeno sladico, za kar bi imela priložnost v polfinalu in finalu. »A bom sladice in še kaj drugega lahko delala tudi zunaj te najbolj gledane kuhinje v Sloveniji.«

DRUGIČ NAJ ŠTUDENTKA

Zala Resnik Poljašević je že drugo leto zapored dobila pohvalo za  najboljšo študentko živilstva in prehrane na Biotehniški fakulteti v  Ljubljani.

Zala Resnik Poljašević je že drugo leto zapored dobila pohvalo za najboljšo študentko živilstva in prehrane na Biotehniški fakulteti v Ljubljani.

Študij živilstva in prehrane na Biotehniški fakulteti je bil med snemanjem MasterChefa nekoliko potisnjen na stran. Zala pravi, da je kar omahovala, preden je odšla v oddajo, ali bo zmogla opraviti še obveznosti na fakulteti ali bo zaradi sodelovanja v oddaji morala zavleči študijsko leto. »En izpit sem opravljala v hiši MasterChef, nekaj obveznosti mi je uspelo pod streho spraviti že pred odhodom, vse preostale izpite, vaje in kolokvije pa potem, ko sem prišla domov. In k sreči se je vse izšlo, da mi je uspelo po izpadu opraviti vse v prvem roku,« je bila zadovoljna.

Za nameček je že drugo leto zapored prejemnica pohvale Biotehniške fakultete za najboljšo študentko svoje smeri. »To je pohvala, ki jo fakulteta podeljuje za 1. in 2. letnik dodiplomskega študija ter 1. letnik podiplomskega študija študentom, ki izkazujejo največji študijski uspeh v preteklem letniku, pogoj za prejem pa je po navadi študijski uspeh več kot 9,00,« je razložila. Priznanje ji veliko pomeni, sploh zato, ker se še dobro spominja prvega letnika na fakulteti, ko si je obljubila, da se bo potrudila po svojih zmožnostih, da si želi pridobiti znanje, ki jo zanima, in da ni treba, da je najboljša. »No, in ‘potruditi se po svojih zmožnostih’ je bilo najboljše med celotno generacijo. Tako da sem bila v drugem letniku prav šokirana, ko sem prejela povabilo na podelitev pohval za prvi letnik, in letos, v tretjem letniku za drugega, sem bila ponovno počaščena s tem nazivom.«

Njen cilj je diplomirati še letos, nato pa se jeseni vpisati na magistrski študij prehrane na Biotehniški fakulteti. »Drugo pa puščam odprto za morda še kakšna dodatna izobraževanja kje v tujini. V prihodnosti si želim predvsem delati v svojem poklicu, svetovati ljudem, izobraževati o prehrani in imeti predvsem dober vpliv na družbo,« nam je zaupala Zala.

KUHATI JO BOMO ŠE VIDELI

Načrte ima tudi s kuharijo, in sicer s sotekmovalci, s katerimi so postali pravi prijatelji. »Pravim, da se podobni ljudje med sabo ‘zavohajo’, da preprosto vidiš, kdo oddaja podobno energijo kot ti, kdo ti je podoben po razmišljanju. S Petro Trofenik sem se začutila že pred začetkom snemanja, po prvem dnevu, ko smo se tekmovalci spoznali med sabo, z Novomeščanko Anito Ferlin takoj po tem, ko smo izvedeli, da imamo lahko sobo s tremi posteljami, Jureta Galičiča sem spoznala že na avdiciji in mi je ostal v spominu kot izjemno prijetna oseba, Miro Jurjevič in Marko Hriberšek pa sta v naš krog prišla med bivanjem v hiši,« se je spominjala Zala. Tudi po tekmovanju so ostali povezani in pripravljajo različne dogodke oziroma na njih sodelujejo, pa naj bo to dobrodelno obarvano ali pa pravi kulinarični dogodek. »Sicer pa s Petro in z Anito – naš trio adijo, Powerpuff, Charliejevi angelčki, trije mušketirji, kot so nas poimenovali – pripravljamo skriven projekt, o katerem bo več znano septembra!«

In kaj se je naučila v MasterChefu? »Predvsem to, da naj si upam, da naj bom drzna in da sem v kulinariki zmožna več, kot sem si mislila. Prav tako pa, da zlobnim jezikom ne pustim, da se me dotaknejo,« je odločna Zala Resnik Poljašević, ki se je zdaj tudi že navadila, da jo kdo ogovori v trgovini, na sprehodu, poprosi za skupno fotografijo ali avtogram, v njeno osnovno šolo so jo povabili tudi na intervju.

Članek je bil objavljen v 27. številki Dolenjskega lista 7. julija 2022

Mojca Žnidaršič

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava