FOTO: Župnik Janez Turinek odhaja iz Posavja; poslovil se je fuzbalersko

2.8.2022 | 14:15

Janez Turinek prvi desno

Janez Turinek prvi desno

Delil je svetinjice.

Delil je svetinjice.

V nedeljo, 24. julija, so na igrišču v Kobilah izvedli, kot ga je poimenoval pobudnik Janez Turinek, župnik na Vidmu, ''Marijanski nogometni turnir''. Ker je tudi sam član nogometnega kluba, v katerem igrajo slovenski duhovniki iz cele države, je bila njegova prvotna ideja, da bi organiziral turnir, katerega bi se udeležili klubi iz vseh sedmih župnij, kjer je prej maševal, vendar se je odločil, da za zdaj organizira manjši turnir, kasneje pa, ko bo mogoče, če mu bo uspelo, ga namerava organizirati v večjem obsegu.

Turinek je bil 18 let v Posavju, in sicer je bil tri leta kaplan v Brestanici, pet let je bil v Artičah in na Sromljah, potem devet let na Senovem in Koprivnici, eno leto pa je župnik na Vidmu v Krškem. Sedaj odhaja v domače kraje v Šaleško dolino, v Velenje, in je želel, ker so v Posavju že odigrali kakšno tekmo, nazadnje na Senovem, da pred odhodom organizira turnir, katerega se je udeležila ekipa s Senovega in ekipa Kevder boysi.

Po končanem tekmovanju je župnik kapetanom ekip ter Jožetu Olovcu v zahvalo za sodelovanje podelil še cerkvene svetinjice (naslednjič naj bi podelil lesene kipce Marije), hkrati pa se je še zahvalil tako kuharjem kot Jožetu (oz. stranki SDS) za pogostitev.

Anton Hruševar

Galerija

_nogomet (01)
_nogomet (02)
_nogomet (03)
_nogomet (04)
_nogomet (05)
_nogomet (06)
_nogomet (07)
_nogomet (08)
_nogomet (09)
_nogomet (10)
_nogomet (11)
_nogomet (12)
_nogomet (13)
_nogomet (14)
_nogomet (15)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava