DL: TPV Automotive poslej brežiško podjetje

17.7.2022 | 17:30

Sedež podjetja TPV Automotive je od 1. junija v Industrijsko-poslovni coni Brezina v Brežicah. (Foto: M. L.)

Sedež podjetja TPV Automotive je od 1. junija v Industrijsko-poslovni coni Brezina v Brežicah. (Foto: M. L.)

Podjetje TPV Automotive je s 1. junijem sedež iz Novega mesta preselilo v Brežice, v Industrijsko-poslovno cono Brezina – Težave zaradi covida-19 in motenj v dobavni verigi – Previdni v napovedih

Družba TPV Automotive je s 1. junijem sedež preselila v Brežice, v Industrijsko-poslovno cono Brezina, potem ko je imela sedež doslej v Novem mestu. V tem delu Brežic ima tudi dve svoji tehnološko najsodobnejši tovarni, najobsežnejši tudi po obsegu poslov.

»V njih izvajamo glavnino dejavnosti. Zato je bilo pri odločitvi o selitvi ključno dejstvo, da je proizvodnjo in vse druge podporne procese najbolj smiselno medsebojno čim tesneje povezati. S selitvijo vodstva in večine režijskih služb v občino Brežice smo naredili pomemben dodaten korak k večji učinkovitosti in konkurenčnosti, s katerim bomo lahko še uspešneje uresničevali svojo strategijo,« pojasnjujejo v podjetju.

Podjetje TPV Automotive v Tovarni Brezina proizvaja ultralahke jeklene komponente, kot je npr. nosilec koles za vozila BMW. V Tovarni Šentlenart v programu Aluminij izdelujejo dele, kot je npr. nosilec baterije za električna vozila Volvo. Tovarna v Veliki Loki skupaj s proizvodnim obratom Suhor izvaja površinsko zaščito in izdeluje manjše sklope ultralahkih jeklenih komponent. Po omenjeni selitvi vse drugo v povezavi s Skupino TPV – matična družba TPV Group, servisno-prodajni center TPV Avto in nekaj direkcij TPV Automotive – še vedno ostaja v Novem mestu.

Leto 2021 je podjetje TPV Automotive kljub izjemno zahtevnim razmeram končalo uspešno, nad pričakovanji, pravijo v podjetju. »Na naše poslovanje so poleg pandemije covida-19 vplivale tudi motnje v dobaviteljski verigi, povezane s pomanjkanjem strateških surovin, posledični dvig cen surovin in negotove geopolitične razmere. Leto 2021 so zaznamovale tudi priprave na dva naša največja projekta za kupca Volvo Cars in BMW, ki sta vezana na tovarni Šentlenart in Brezina.«

Letošnje leto je za družbo TPV Automotive izjemno pomembno, saj obe največji in najsodobnejši tovarni prehajata v skoraj polno proizvodnjo, kar bo po pričakovanjih ugodno vplivalo tudi na poslovanje podjetja. »Naše napovedi pa kljub temu ostajajo previdne. Kot del globalne avtomobilske industrije smo tesno povezani z dogajanjem na svetovnem trgu, ki posredno in neposredno vpliva tudi na naše poslovanje,« poudarjajo.

Članek je bil objavljen v 23. številki Dolenjskega lista 9. junija 2022

M. Luzar

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava