DL: Nesprejemljiva dirka na Gorjance

14.7.2022 | 13:30

Foto: arhiv; GHD Gorjanci

Foto: arhiv; GHD Gorjanci

DL: Nesprejemljiva dirka na Gorjance

Pisal nam je Jože Malenšek iz Črmošnjic pri Stopičah. »Ta konec tedna so prireditelji dirke na Gorjance spet ‘osrečili’ uporabnike regionalke med Novim mestom in Metliko, ki je že sicer izredno prometna, z velikimi in nesprejemljivimi zastoji, ki sem jih imel sam priložnost občudovati v Pogancih, kjer je stoječa kolona segala občasno od žage pa do Jedinščice,« je zapisal.

Kot je navedel, je bil obvoz preslabo označen, po njegovem mnenju pa se je treba vprašati tudi, komu sploh pade na pamet, da predlaga zaporo ceste, in to že nekaj let, in kdo jo je odobril.

»Mislim, da se taka sramota, ko cele skupine tujcev ne vedo, za kaj gre, in jim ni mogoče pojasniti o nekih neznanih krajih, katerih imen niti ne znajo prebrati, ne bi smela več ponoviti,« je zapisal o dirki oz. zaprtju ceste in obvozu.

Mnogi vozniki, kot je dodal, nimajo sistema GPS niti ne znajo angleško, kar pa ne pomeni, da niso dobrodošli. »Če želijo organizatorji izpeljati dirko, naj poiščejo drugo, manj motečo traso, kot je na primer iz Podturna do Baze 20,« meni.

Kot je še zapisal, upa, da bodo razmislili o sprejemljivejši rešitvi ali pa dirko kar opustili, saj takšna, kot je, absolutno ni sprejemljiva.

Članek je objavljen današnji novi, tiskani številki Dolenjskega lista v rubriki HALO, tukaj bralec Dolenjca!

Na telefonski številki 07/ 39 30 500 vas čakamo vsak četrtek med 20. in 21. uro.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava