VIDEO: Gašper Rifelj: ''Navdih je bil najin odnos z Majo''

10.7.2022 | 20:00

Na snemanju videospota je bil pevec prvič v življenju na jadrnici.                                  (Foto: Matic Gabriel)

Na snemanju videospota je bil pevec prvič v življenju na jadrnici. (Foto: Matic Gabriel)

Gašper Rifelj in Maja Geršak (Foto: Rok Mihevc)

Gašper Rifelj in Maja Geršak (Foto: Rok Mihevc)

Letos je prvič dopustoval z avtodomom, kar bo z družino ponovil v avgustu, nekje v Dalmaciji.  (Foto: Matic Gabriel)

Letos je prvič dopustoval z avtodomom, kar bo z družino ponovil v avgustu, nekje v Dalmaciji. (Foto: Matic Gabriel)

Rifelj je svoj poletno obarvan spot snamel v Puli, v Premanturi in na morju.

Rifelj je svoj poletno obarvan spot snamel v Puli, v Premanturi in na morju.

VIDEO: Gašper Rifelj: ''Navdih je bil najin odnos z Majo''
"Ponavadi imam vedno veliko ekipo v ozadju, tokrat pa na je bilo na jadrnici le nekaj.

"Ponavadi imam vedno veliko ekipo v ozadju, tokrat pa na je bilo na jadrnici le nekaj.

Priljubljeni glasbenik Gašper Rifelj se je v vroče poletje podal z novo pesmijo S tabo, o kateri sam pravi, da je poklon njegovi partnerici, plesalki in koreografinji Maji Geršak. Nasmejani Novomeščan nam je v poletnem intervjuju zaupal nekaj sončnih podrobnosti s snemanja videospota za novo pesem, o družinski sreči in dopustniških načrtih.

Gašper, v poletje ste vstopili zelo energično in z zelo plesno skladbo S tabo. Za kakšno pesem gre tokrat?

Tudi tokrat se dotikam zgodbe o ljubezni. Govorim o tisti pravi ljubezni, ki se rodi med dvema in za katero verjameš, da bo večna. Ko najdeš in imaš ob sebi pravo osebo, se zdi, da je vse mogoče, in če imaš nekoga takega ob sebi, je to zame največji uspeh.

Več kot očitno ste navdih našli v zasebnem življenju, kajne?

Vse pesmi, ki jih trenutno ustvarjam, so moje avtorske, zato navdih črpam iz svojega življenja, izkušenj, tudi iz okolice, ki me obdaja. Skladbo sem napisal pred nekaj meseci, inspiracija pa je prišla v trenutku. Iz sebe sem želel izliti vso pozitivnost, zadovoljstvo in srečo, ki so me prevzemale. Nastala je lahkotna poletna plesna pesem z besedilom, ki ima v ozadju resnično zgodbo. Ko sem skladbo posnel in jo poslušal, me je ponesla na morje in v brezskrbne poletne dni, zato sem jo prijavil tudi na letošnji festival Melodij morja in sonca. Pesem se sicer ni uvrstila v tekmovalni del, ampak kljub vsemu sem čutil, da mora ta pesem v letošnjem poletju priti do poslušalcev.

Pri vaših zadnjih nekaj skladbah smo bili bolj vajeni balad, zdaj pa stavite na bolj plesne ritme. Zakaj?

Pesmi nikoli ne ustvarjam z namenom, da bom napisal hitrejšo skladbo ali balado. Če me navdih ponese v eno ali drugo smer, ji sledim. Res je, da sem v zadnjem času izdal kar nekaj balad, vendar v predalu hranim še veliko plesnih, hitrejših pesmi, tako da bodo zagotovo v prihodnje tudi te prišle med moje poslušalce.

Besedilo pesmi torej namiguje, da ste trenutno zelo srečni v življenju?

Vsekakor imam v življenju veliko razlogov za to, da preprosto rečem, da sem zadovoljen s sabo in s tem, na kateri točki v življenju sem. Imam krasno partnerko Majo in dva čudovita otroka, kar največ šteje. Zadovoljen sem tudi z vsem, kar prinaša moje karierno življenje, tako v glasbi kot tudi v mojem glasbeno-umetniškem centru, ki ga imam v Novem mestu, saj raste v še uspešnejšo zgodbo. Najbolj sem zadovoljen s tem, da sem sam pri sebi miren in kako poteka moje življenje, da vztrajam in sledim svojim sanjam. To največ šteje in to je tudi nekaj, kar bi rad predal svojima sinovoma: da se nikoli ne predata in nikoli ne nehata sanjati svojih sanj.

Komu pa je posvečena nova pesem? Vaši partnerici, plesni zvezdi Maji Geršak?

Navdih pesmi je bil zagotovo najin odnos z Majo. Ona iz mene vsak dan dela boljšega človeka, ona mi je rodila dva čudovita otroka in presrečen sem, da je ravno ona mati mojih otrok. Boljše mamice za svoja dva sinova si ne bi mogel izbrati. Tako da ja, naj bo tudi ta pesem posvečena njej. (smeh)

Za novo pesem ste posneli tudi videospot, ki je v celoti vezan na morje. Predvidevam, da je poletje vaš najljubši del leta?

Ja, recimo, čeprav ne maram vročine. (smeh) Morje mi pomeni svobodo in moč. Vedno znova, ko sedim na obali in se zazrem vanj, me prevzame njegova veličina.

Videospot ste snemali v Pulju, v Premanturi, na rtu Kamenjaku. Drugače kot v prejšnjih spotih, kjer ste imeli vedno še nekoga zraven, ste tokrat sami. Zakaj?

Prvič prav zato, ker imam v videospotih vedno še dodatne igralce, pa sem si rekel, da je tokrat čisto v redu, če sem v spotu samo jaz, obenem pa mi je to olajšalo pripravo na snemanje spota. (smeh) Želel sem samo uživati, se sprostiti in posneti lepe kadre na morju. Po navadi imam vedno veliko ekipo v ozadju, tokrat smo se na snemanje odpravili trije, ki smo preprosto uživali v dnevu na morju. (smeh)

Kakšna zabavna anekdota iz snemanja?

Bil sem čisto prvič na jadrnici, plovilo pa je last strica moje Maje ter njegove žene, za kar sem jima zelo hvaležen. To je bil najlepši del snemanja, saj je občutek svobode, ki ga prinaša jadrnica, zares izjemen.

Pred kratkim pa ste z Majo in otrokoma uživali na počitnicah, letos prvič z avtodomom, kajne? 

Moj oče je pred nekaj meseci kupil avtodom, zato smo se odločili, da letos prvič skupaj preizkusimo počitnice z avtodomom v kampu. Vedel sem, da mi bo tovrstni dopust všeč, da pa me bo tako prevzel, si nisem mislil. Všeč mi je, ker si ves dan zunaj, v naravi, v senci pod borovci. Veliko je tudi otrok, veliko je druženja in spoznavanja novih ljudi, kar mi je izredno blizu. Vsekakor bomo ponovili v avgustu, ko se spet odpravljamo na morje. Tokrat nekam proti Dalmaciji.

Kaj pa sicer vaše letošnje poletje in dopust?

Prvi del dopusta smo bili skupaj s prijatelji. Vmes, kolikor bom imel časa, bomo šli na obisk tudi k babici in dedku v Piran, v avgustu pa ponovno na kampiranje. Dopust načrtujemo v kampu nekje v Dalmaciji.

N. S.; odkrito.si

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava