Bitka Sabine Mlakar: Rak se je razširil po vsem telesu

7.7.2022 | 14:15

Sabina Mlakar se bori s kruto boleznijo

Sabina Mlakar se bori s kruto boleznijo

Sabina Mlakar, Dolenjka, ki smo jo večkrat spremljali v resničnostnih oddajah, letošnje leto ni imela sreče z zdravjem. Bori se namreč z grdo boleznijo, ob čemer je trdno odločena, da ne bo klonila in se predala.

Vse se je pričelo z nadležnim kašljem, ki se je prevešal iz meseca v mesec. »Po pol leta sem obiskala zdravnico, ki mi je svetovala pitje čaja. Ob tem sem ji pojasnila, da sem popila že za bazen čaja, a da mi to žal ne pomaga. Ker nisem dobila potrebne pomoči, stanje pa ni bilo nič boljše, sem imela vsega dovolj in sem se odpravila na urgenco. Tam so mi slikali pljuča in odkrili, da imam na desni strani pljuč tumor. Na Golniku so mi povedali, da se tumor še ni razširil in ob tem sem si res oddahnila,« nam pojasnjuje svojo zgodbo Sabina, ki pa je v obdobju, ko je prestajala številne preglede, zbolela še za covidom-19. Okužbo je sicer prestala, se je pa zatem izkazalo, da je njeno stanje mnogo slabše.

»Rak se je razširil po vsem telesu,« nam žalostno novico zaupa Sabina, ki pa vse skupaj prestaja z obiljem pozitivne energije. »Po drugi imuno kemoterapiji je bilo boljše, zdaj sem prejela še tretjo kombinacijo kemoterapije z imunoterapijo in lahko rečem, da vse to moje telo dobro prenaša. Sem močna, vztrajna, gre mi na boljše,« veselo pokima Mlakarjeva, ki je hvaležna, ker tekom terapij ni ostala brez las. »Vse lase imam še na glavi, nič mi niso izpadli, tudi to je zame dodaten plus.«

Sabina se ta trenutek dobro počuti in hvaležno okuša življenje. V ponedeljek jo čaka pregled, a je slednje ne skrbi preveč, saj trdno verjame, da bo deležna pozitivnih novic. Sicer pa se tudi v dneh, ko ji ni bilo najlažje, ni predajala samopomilovanju in je bolezni raje trmasto molila pesti.

»Rada se sukam po kuhinji, zato moje najdražje, ki me pridejo obiskati, z veseljem presenetim s kosilom in pitami, ki jih moji otroci, snaha, zet in vnučki obožujejo,« pove in razloži, da želi za svoje ljube ohraniti veder obraz. Ob tem je hvaležna, ker ima v krogu družine in prijateljev veliko podporo, ki jo polni z močjo in vero, da bo premagala tudi to zahrbtno bolezen.

njena.si
fotografije: osebni arhiv

Galerija

Sabina in Franci
Sabina se sprošča ob pripravi dobrot.
Sabina Mlakar ostaja polna optimizma.
Vesela daril, ki jih je prejela za rojstni dan.
Bitka Sabine Mlakar: Rak se je razširil po vsem telesu

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava