FOTO: Gorela hiša, tik pred eksplozijo jeklenke rešili stanovalca

3.7.2022 | 16:40

FOTO: Gorela hiša, tik pred eksplozijo jeklenke rešili stanovalca
FOTO: Gorela hiša, tik pred eksplozijo jeklenke rešili stanovalca
FOTO: Gorela hiša, tik pred eksplozijo jeklenke rešili stanovalca
FOTO: Gorela hiša, tik pred eksplozijo jeklenke rešili stanovalca

V petek smo ob 11:27 prejeli poziv, da gori hiša na cesti Pod gozdom. Steber dima, ki smo ga opazili že ob izvozu iz Gasilskega centra, nam je dal vedeti, da ne bo šlo za enostavno intervencijo. Ob prihodu na kraj je bilo razvidno, da je požar pomožnega lesenega objekta ob hiši že polno razvit, razširil pa se je tudi že na ostrešje in fasado stanovanjske hiše. Hitro širjenje požara je povzročila tudi eksplozija plinske jeklenke. Takoj smo začeli z gašenjem požara (notranji in zunanji napadi) ter preiskovanjem hiše, če bi bili v njej ujeti stanovalci. Sočasno se je izvajalo tudi ohlajevanje sosednjega stanovanjskega objekta, saj je obstajala nevarnost, da bi se požar razširil nanj. Ko je bil požar omejen, je sledilo odstranjevanje opaža na podstrešju, gašenje posameznih žarišč, pregledi s termo kamero ter prezračevanje prostorov. Po končanem gašenju smo ostali na gasilski straži do zgodnjih večernih ur, nato pa je sledilo še čiščenje uporabljene opreme. Na objektu je nastala velika materialna škoda.

🚒 Na intervenciji smo sodelovali skupaj z gasilci PGD Šmarje Sap, naknadno pa so bili aktivirani tudi gasilci PGD Ponova vas, Št. Jurij, Gatina in Veliko Mlačevo za pomoč z dodatnimi izolirnimi dihalnimi aparati. Že med samo intervencijo pa smo v Gasilskem centru polnili tlačne posode z zrakom in jih dostavljali na lokacijo požara.

🌡 Da je bilo naše delo še posebej naporno zaradi visokih poletnih temperatur, verjetno niti ne rabimo omeniti.

👉 Velika pohvala tudi policistom 🚓 Policijske postaje Grosuplje za zgledno sodelovanje in pomoč. Velja omeniti, da so ravno nekaj trenutkov pred eksplozijo plinske jeklenke iz hiše rešili starejšega stanovalca. 👏🔝

‼️️ Nujno pa moramo opozoriti na sledeče: V primeru, da opazite požar, TAKOJ POKLIČITE NA ŠTEVILKO ☎️ 1️⃣1️⃣2️⃣ in operaterjem sporočite potrebne podatke. Prvi klic na Regijski center za obveščanje je bil sprejet več kot 10 minut po nastanku požara. Si znate predstavljati, kako hitro se širijo ognjeni zublji, gasilcev pa še kar ni in ni? Se boste morda o tem zamislili šele, ko bo ogenj ali druga nevarnost uničevala vašo lastnino ali ogrožala vašo družino?

Gasilci smo namreč o požaru in drugih nesrečah aktivirani preko Regijskega centra za obveščanje (112) in ne preko družabnih omrežij, kjer so se že kmalu po začetku požara pojavljale fotografije in posnetki požara.

PGD Grosuplje
nekaj fotografij spodaj v fotogaleriji tudi PGD Šmarje Sap

Galerija

_PGD Grosuplje (1)
_PGD Grosuplje (10)
_PGD Grosuplje (11)
_PGD Grosuplje (2)
_PGD Grosuplje (3)
_PGD Grosuplje (4)
_PGD Grosuplje (5)
_PGD Grosuplje (6)
_PGD Grosuplje (7)
_PGD Grosuplje (8)
_PGD Grosuplje (9)
_PGD Smarje Sap (1)
_PGD Smarje Sap (2)
_PGD Smarje Sap (3)
_PGD Smarje Sap (4)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava