Duh slovenskih gladiatorjev v puljski areni

21.6.2022 | 08:40

Duh slovenskih gladiatorjev v puljski areni
Duh slovenskih gladiatorjev v puljski areni
Duh slovenskih gladiatorjev v puljski areni

Na povabilo istrske in hrvaške zveze tajskega boksa se je odzvalo strokovno vodstvo Slovenske zveze tajskega boksa z dvema mednarodnima sodnikoma. V amaterskem delu mednarodnega tekmovanja »MUAYTHAI OPEN CUP IFMA« so barve Slovenije zastopali borci Gladiator gyma Črnomelj in SCORPION gyma Novo mesto ter tekmovalci iz Hrvaške, Srbije, Črne Gore in Bosne in Hercegovine.

V amaterskih borbah je kot prvi slovenski predstavnik vstopil v ring Ognjen Lazarević v kategoriji do 67kg mladinci. Prvi dvoboj je zaključil suvereno z zmago nad hrvaškim predstavnikom s 3:0. V drugem dvoboju je v dokaj izenačeni borbi zasluženo pripadla zmaga njegovemu nasprotniku Žanu Ilcu iz črnomaljskega Gladiator gyma z deljeno sodniško odločitvijo 1:2. Tako je Ognjen Lazarević, član Scorpion gyma, zasedel 2. mesto in se vrnil domol s srebrnim odličjem.

Žal je najmlajša udeleženka tekmovanja, komaj 12-letna Lily Fidersek, v kategoriji do 54kg ostala brez borbe. Tako se je njena vloga v hipu spremenila in postala je del tehnične ekipe. Tako je asistirala Ognjenu in Sašu v ringu v puljskem amfiteatru, katerega ni zapustil duh gladiatorjev. "Še se bom vrnila in drugič bom v ringu", je povedala Lily iz Scorpion gym-a.

V večernem spektaklu »KING OF ARENA« je po profesionalnih pravilih tajskega boksa – muaythai nastopil edini slovenski predstavnik Sašo Vorkapić, v kategoriji do 71kg. V modrem kotu amfiteatra mu je nasproti stal Vice Bobić iz Hrvaške. Sašo Vorkapić, član Scorpion gyma, je dvoboj suvereno končal z zmago že v prvi rundi z TKO – tehničnim nokavtom in tako osvojil naziv »KING OF ARENA« do 71kg. »Žal mi je le, da je prišlo do odpovedi italjanskega borca in spoštovanje hrvaškem borcu, ki je dvoboj sprejel večer pred spektaklom"KING OF ARENA", je povedal Sašo.

Spektakel v puljski areni je navdušil več kot tisoč gledalcev, med katerimi so bili tudi navijači iz Slovenije.

Poleg tekmovalnega dela se je pred borilnim spektaklom odvil seminar »ARENA FIGHT CAMP« v organizaciji Istrske zveze tajskega boksa in puljskega kluba ''Punch it Gym Croatia - Pula'', kjer so se lahko naučili veliko novega od najboljših svetovno znanih trenerjev in borcev, kot so: Sak Kaoponlek (borec in trener tajskega boksa), Mike Passenier ('Big Mikea'), eden najbolj znanih kick boks trenerjev, Alen Babić (bokser), Rade Opačić, Antonio Plazibat in Teo Mikelić.

Po zaključenem tekmovalnem delu smo se na skupnem sestanku z organizatorji, ki je potekal v prijetnem vzdušju, zedinili, da tovrstni dogodki omogočajo multikulturno druženje mladih, višajo zavest o zdravem načinu življenja s športom, višajo samozavest in voljo za dosego zastavljenih ciljev pri vseh populacijah.

Slovenska zveza tajskega boksa se zahvaljuje za izjemni sprejem in pogostitev istrski in hrvaški zvezi tajskega boksa in jim ob tem čestita za odlično izpeljan mednarodni športni dogodek v čudovitem ambientu šuljske arene. Predsednik Slovenske zveze tajskega boksa g. Iztok Vorkapić je kot prvi svetovalec predsednika IFMA dr. Sakchye Tapsuan že podal uradno poročilo na svetovno organizacijo IFMA, ki združuje 148 držav članic v športni panogi tajski boks-muaythai.

Ob tej priložnosti se Scorpion gym zahvaljuje družbeno odgovornim podjetjem, ki so jim omogočila odhod na mednarodni športni dogodek: KOBE INŽENIRING d.o.o., CASINO – HOTEL SAFIR - BGS d.o.o., LEKARNA NOVAK d.o.o., MPH d.o.o., TRY CAT prodaja in storitve in XPS d.o.o., ter Avto hiši Berus d.o.o. iz Novega mesta.

Tekst in foto: Scorpion gym

Galerija

gpulj (1)
gpulj (10)
gpulj (11)
gpulj (12)
gpulj (13)
gpulj (14)
gpulj (15)
gpulj (16)
gpulj (17)
gpulj (18)
gpulj (19)
gpulj (2)
gpulj (20)
gpulj (21)
gpulj (22)
gpulj (3)
gpulj (4)
gpulj (5)
gpulj (6)
gpulj (7)
gpulj (8)
gpulj (9)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava