30. gumbarija v vrtcu Gumbek

18.6.2022 | 12:00

 30. gumbarija v vrtcu Gumbek
 30. gumbarija v vrtcu Gumbek

V petek, 27. 5. 2022, je na igrišču ob topliški šoli in vrtcu potekala že 30. Gumbarija. Strokovne delavke in otroci smo za vse obiskovalce pripravili uvodni program, kjer smo se predstavili z nekaj pesmicami, recitacijami ter ob dvigu zastave zapeli himno vrtca. Gospa ravnateljica Andreja Koščak in župan, gospod France Vovk, sta nas prijazno pozdravila ter napovedala prav poseben obisk. Zaslišal se je neznan glas in pred nami se je pojavil čarodej Toni. Pripravil nam je kratek program in iz srca nasmejal tako otroke kot tudi odrasle.

Že tradicionalno smo delavke s pomočjo idej in pobud otrok pripravile 5 delavnic – preizkusili smo se na gumbkovem ribolovu, kotaljenju gumba po poligonu, se razgibali na gumbkovem teku, uživali v čarobni gumbkovi deželi ter spuščali gumbke po toboganih. Otroci so se lahko preizkusili tudi v vrtenju kolesa sreče, podiranju gumbkovega stolpa, zadevanju tarče in nizanju gumbov na šivanko. Ko smo bili lačni in žejni, smo obiskali stojnico sadja, zdravih napitkov in sladkih palačink. Pozabili nismo obiskati niti čarobnega gozda, senzorne gumbkove hiške, stene gumbkovih spominov, fotogumbarije in poslikave obraza. Strokovne delavke vrtca smo ročno izdelale različne izdelke, ki so jih obiskovalci lahko kupili v gumbkovi trgovinici.

S posebnim gumbkom v roki, ki ga je vsak otrok vrtca Gumbek prejel na koncu, smo polni novih spominov in doživetij odšli domov.

Strokovne delavke vrtca Gumbek

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava