Gal Glivar in Kristjan Hočevar pridobila precej mest

18.6.2022 | 09:00

Gal Glivar

Gal Glivar

Kristjan Hočevar

Kristjan Hočevar

Start etape v Žalcu

Start etape v Žalcu

Pred začetkom včerajšnje, tretje etape Dirke Po Sloveniji, od Rogaške Slatine do Celja, ki se je končala z vzponom na celjski grad, je kolesarsko karavano nekoliko pretresla novica, da zaradi okužbe s korona virusom in z njo povezanih preventivnih ukrepov ne bosta na startu Danec Mikkel Bjerg in Norvežan Vegard Stake Laengen, klubska kolega Tadeja Pogačarja, ki je po napovedih strokovnjakov dobil zahtevno etapo z dvema kategoriziranima vzponoma druge kategorije in težkim, strmim zaključkom do cilja. Drugo mesto je osvojil še eden iz ekipe UAE, nosilec zelene majice, Poljak Rafal Majka, ki je zaostal 11 sekund, tri sekunde za njim pa je na tretjem mestu končal Italijan Nicola Conci (Alpecin – Fenix).

Od članov kolesarskega kluba Adria Mobil sta bila po pričakovanjih najboljša Gal Glivar in Kristjan Hočevar, ki sta na 36. oz. 37. mestu zaostala 5:15 min. Kristjan Hočevar je v skupnem seštevku napredoval za 34 mest in je 44. (+ 20 min), Gal Glivar, ki je imel v četrtek tehnične težave na kolesu (pletenica menjalnika), pa za 26 mest in je zdaj 55. (+ 22:43 min). Na vrhu skupnega seštevka je zdaj številka 1 na svetovni kolesarski lestvici, Tadej Pogačar, ki ima 7 sekund prednosti pred Rafalom Majko na drugem mestu in 55 sekund pred Domnom Novakom (Bahrain Victorius) iz Dolenje vasi pri Otočcu, ki je tretji

Najboljši med mladimi kolesarji je še vedno Čeh Vojtech Repa (Equipo Kern Pharma), Gal Glivar je na osmem mestu te razvrstitve. 

Danes bo na sporedu kraljevska, 4. etapa, od Laškega do Velike planine  (152,4 km), z dvema gorskima ciljema 3. (Jesenovo, Trojane), enim 2. (Črnivec) in enim 1. kategorije (Velika planina).

Kristjan Hočevar: »Že od starta zelo težka etapa, poskušali smo priti v ospredje, da bi nam uspel pobeg. Tudi sam sem bil nekajkrat v dobri kombinaciji za to, vendar ekipa Bahraina tega ni dovolila, vse so imeli pod nadzorom. Na Svetino so se najboljši udarili za zmago na današnji etapi. Fantje iz naše ekipe so naredili res dobro delo in naju z Galom Glivarjem pripeljali do odlične pozicije na začetku vzpona. Ni mi šlo najboljše, tako kot sem si želel, noge niso prave in to me muči že od prve etape. Kljub vsemu menim, da sva z Galom dosegla spodbuden rezultat in se na lestvici skupne razvrstitve pomaknila precej navzgor. Jutri nas čaka kraljevska etapa, nobene ravnine ne bo, težki vzponi, ovinkaste ceste. Ampak morda bodo pa jutri noge prave, potrebno je pozitivno gledati naprej. V takšni konkurenci ni enostavno vrteti pedal.«

Več informacij in rezultatov na spletni strani:

-       https://tourofslovenia.si/si

 KK Adria Mobil
Foto: Mario Stiehl in KK Adria Mobil

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava