Dolenjski St. Moritz: Prejeli smo čukuladno putičko iz občine Za hribom

17.6.2022 | 13:10

Foto: Voyo

Foto: Voyo

Čukuladna putička nam je na Dolencu šla v slast ... Foto: M. L.

Čukuladna putička nam je na Dolencu šla v slast ... Foto: M. L.

Dolenjski St. Moritz: Prejeli smo čukuladno putičko iz občine Za hribom

»Jejte, pijte in se veselite – 2. sezona Voyo originala Za hribom je tu. Da proslavimo, vam v imenu občine Za hribom pošilam NTČP – Našo tradicionalno čukuladno putičko! Čist po recepturi naš'h mater in mater naš'h mater. Naj vam tekne!«

S temi besedami je naše uredništvo razveselila pošiljka odlične potice župana občine Za hribom Karla Zabašnika in medijskega podjetja Pro Plus.

Druga sezona serije se je začela včeraj, 16. junija. V domišljijski vasici Za hribom vsakdanjih humornih prigod, ljubezenskih tegob, lokalnih vprašanj, zavistnih pogledov, medsosedske tekmovalnosti, pranja umazanega perila in, navkljub vsemu temu, odličnega vzdušja tudi tokrat nikakor ne zmanjka.

Tako so zapisali na Pro plus:

»Žezlo županovanja še zmeraj pripada Karlu Zabašniku (Jernej Kuntner), ki bo tokrat postavljen pred nove izzive – poleg imenovanja sodnika tradicionalne Golažijade bo potrebna še organizacija kolesarske dirke in odgovor na vprašanje, kako povečati število prebivalcev. Le tako bo moč preprečiti združitev z bližnjo rivalsko občino.

Pri vsem tem bosta seveda njegovi desni roki nečak Laci (Gašper Markun), ki zaradi svoje nerodnosti predstavlja bolj njegovo levo roko, in podžupanja Erika (Karin Komljanec), ki v vasi Za hribom vse uredi, da vse štima, točno tako kot mora. Ji bo poleg uradovanja tudi končno uspelo prepričati lokalnega frajerja Đura (Robert Korošec), da svojo Alfa Romeo postavi na drugo mesto?

Tereza Zalar (Tina Potočnik Vrhovnik) ima še zmeraj pod kontrolo svoj lokal, kjer z budnim očesom skrbi, da se preveliko sproščenost po potrebi ustrezno nadzoruje. Za red in disciplino, kdo je kriv za krajo čistega perila, bo seveda poskrbel policist Stanko Kavka (Franci Kek), medtem ko za vse bolezenske tegobe zdravilo najde Albin Končar (Ivo Ban). Kako bo pobožne želje uresničeval karizmatični župnik Bine Končar (Rok Kunaver), bo na VOYO razkrito s 16. junijem.

Za več prigod in zabavnih pripetljajev v vasi Za hribom skrbijo še županova žena Zdenka Hojc (Barbara Vidovič) in ostali liki, ki jih upodabljajo Saša Aleksandar Rajaković, Saša Klančnik in Jernej Čampelj.«

M. Ž.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava