Na obisk prihaja Drago Jančar

16.6.2022 | 10:10

Na obisk prihaja Drago Jančar

V sklopu pogovornih večerov Na robu poletja v Knjižnico Mirana Jarca Novo mesto v torek, 21. junija 2022, ob 18. uri prihaja Drago Jančar. Spregovoril bo o svojem najnovejšem romanu Ob nastanku sveta.

Po Tonetu Partljiču v sklopu pogovornih večerov Na robu poletja po dolgem času v Novo mesto prihaja pisatelj Drago Jančar. V pogovoru s Carmen L. Oven, ki bo v torek, 21. junija 2022, ob 18. uri na prostem v zavetju Parka Rastoče knjige ob novomeški knjižnici, bo spregovoril o svojem delu in najnovejšem romanu Ob nastanku sveta.

Pisatelj, dramatik in esejist Drago Jančar velja za enega najbolj uveljavljenih in prevajanih sodobnih slovenskih avtorjev. Najprej je deloval kot urednik, lektor in korektor pri časniku Večer, od leta 1981 in vse do svoje upokojitve 2016 pa je bil urednik in tajnik pri Slovenski matici. Za svoja dela je prejel mnoga najvidnejša slovenska in mednarodna priznanja. Leta 2020 je za svoj opus prejel avstrijsko državno nagrado za evropsko književnost, septembra 2021 pa tudi častni doktorat mariborske univerze.

Roman z naslovom Ob nastanku sveta je pripoved o svetu, ki ga še ni in mu je »določeno« nastati šele pred našimi očmi. Gre za njegov morda najbolj ganljivi, vsekakor pa zelo osebnoizpovedni roman, ki bralce očara z avtorjevim značilnim sugestivnim pripovednim podajanjem in vrtinčastim slogom, s katerim jih počasi, a vztrajno vleče v središče skrivnosti ljudi in sveta, kolikor nam jih je dano spoznati za časa življenja.

V prvem delu pogovornega niza Na robu poletja bo novomeška knjižnica v torek, 5. julija 2022, ob 19. uri gostila še novinarski par Boštjan Videmšek in Maja Prijatelj Videmšek, ki bo predstavil svojo prvo skupno knjigo Zadnji dve – Najin in Fatu, v kateri piše o možnostih za naravno nadaljevanje vrste severnih belih nosorogov.

Vljudno vabljeni.

Knjižnica Mirana Jarca

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava