Koncert uglasbene poezije: Ditka in Feri Lainšček na gradu Rajhenburg

16.6.2022 | 09:00

Koncert uglasbene poezije: Ditka in Feri Lainšček na gradu Rajhenburg

Z nastopom poletja se pričenja tudi poletna sezona Kulturnega doma Krško. Ta petek, 17. junija, bosta na koncertu v atriju gradu Rajhenburg nastopila Ditka in Feri Lainšček, ki bosta v družbi spremljevalne zasedbe predstavila Ditkin novi album Med nama je angel.

Samosvoj avtorski pristop, drugačnost, nežna glasba, ki opeva dvojino, bližino in veliko občutkov lepega, opiše delovanje kantavtorice in skladateljice Ditke.

Ditka je v sodelovanju s pesnikom in pisateljem Ferijem Lainščkom ter s svojim očetom Gorazdom Čepinom, skladateljem in pianistom, med leti 2013 in 2019 izdala tri albume z uglasbeno poezijo, katerih rdeča nit je ljubezen in beseda »ne« v njihovem naslovu (Ne bodi kot drugi, Ne spreminjaj me, Ne bodi, kar nisi), ki na simbolni ravni predstavlja nežno mero uporništva za ustvarjanje svoje in drugačne zgodbe z umikom od trenutnih glasbenih trendov.

To poletje Ditka predstavlja svoj 4. album z naslovom »Med nama je angel«, ki na eni strani nadaljuje dobro poznano vez s pesnikom Lainščkom, na drugi strani pa v svoj svet povabi še poezijo drugih priznanih slovenskih pesnikov. Na albumu bo tako prevladovala ljubezenska lirika Ferija Lainščka, pridružile pa se ji bodo ljubezenski poeziji Cirila Zlobca in Kajetana Koviča, vprašanje o obstoju Janeza Menarta ter aktualni, nekoliko družbenokritični temi v poeziji Srečka Kosovela in Karla Destovnika Kajuha.

Ditka & Band in Feri Lainšček: "Med nama je angel"

koncert

petek, 17. 6., ob 20.30 uri

atrij gradu Rajhenburg

Cena vstopnice: 14 € v predprodaji, 16 € na dan koncerta 

V času, ko bolj kot kadarkoli prej potrebujemo svetlobo, bo koncert uglasbene poezije s pomenljivim naslovom »Med nama je angel« nekaj, kar bo v srca ljudi vneslo toplino in zavest, da so sanje večne.

Ditki na vokalu in akustični kitari ter Feriju Lainščku ob interpretaciji poeziji se bodo pridružili še Gorazd Čepin na klaviaturah in spremljevalnem vokalu, Jan Lužnik na električni kitari in spremljevalnem vokalu, Ilj Pušnik na kontrabasu in Danijel Hartman na tolkalih.

Kulturni dom Krško in Ditka

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava