Predstavitve projekta OTO, GD Sodražica

15.6.2022 | 19:30

Projekt Obedi ter obredi (skrajšano OTO), pri katerem Muzej Ribnica sodeluje z vodilnim partnerjem Zavodom Coknpok in partnerjem Škrabčevo domačijo, je v zaključni fazi. Ob tem je nastala publikacija z naslovom 𝐎𝐤𝐮𝐬𝐢 𝐬𝐮𝐡𝐨𝐫𝐨𝐛𝐚𝐫𝐬𝐤𝐞 𝐝𝐞ž𝐞𝐥𝐞.

Ta teden bomo projekt predstavili:

13. junija 2022 v knjižnici Dobrepolje s pričetkom ob 18. uri,

15. junija 2022 v Gasilskem domu Sodražica ob 19.30 in

16. junija 2022 v knjižnici Velike Lašče ob 19. uri.

V projektu smo raziskali kulinarično dediščino Občin Ribnica, Sodražica in Loški Potok. Na podlagi raziskav smo oblikovali sodobne menije, ki črpajo znanje iz preteklosti. Predstavili vam bomo delovni proces, glavne ugotovitve projekta, zanimivosti in besedne ocvirke in običaje. S projektom prestavljamo meje znanega, iščemo novo, a hkrati ugotavljamo, da je nov le pogled na krožnik, oblika videnega, sem ter tja proces prikazanega, vse ostalo ostaja naša kulinarična dediščina. Veseli nas, da imamo tudi v suhorobarski deželi tako pestro in inovativno kulinariko! Tudi to je lahko odlična turistična ponudba.

Projekt se izvaja v okviru Lokalne akcijske skupine Po poteh dediščine od Turjaka do Kolpe in je sofinanciran s strani Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja. Organ upravljanja, določen za izvajanje Programa razvoja podeželja RS za obdobje 2014–2020, je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

Vabljeni!