Se 11-letna Julija in njena mama Melisa skrivata v tujini s parom iz Mokronoga?

14.6.2022 | 14:15

Julija Pogačar je bila lani novembra visoka okoli 150 centimetrov. Takrat je imela srednje dolge temne rjave lase. (Foto: PU Ljubljana)

Julija Pogačar je bila lani novembra visoka okoli 150 centimetrov. Takrat je imela srednje dolge temne rjave lase. (Foto: PU Ljubljana)

52-letna Melisa Smrekar (prej Nataša Brumen) iz Radomelj (Foto: PU Ljubljana)

52-letna Melisa Smrekar (prej Nataša Brumen) iz Radomelj (Foto: PU Ljubljana)

Par iz Mokronoga

Par iz Mokronoga

Sedem mesecev je že minilo od dramatične vesti. Policija je 3. novembra lani sporočila, da sta pogrešani 52-letna Melisa Smrekar in njena 10-letno hči Julija Pogačar iz Radomelj. Policija je po prijavi stopila v akcijo, Julijo in Meliso aktivno iščejo, a jima do današnjega dne še niso prišli na sled.

Primer izginotja mamice in njene hčere potrebuje obrazložitev, ki jo priskrbi Peter Pogačar, oče pogrešane Julije.

Peter, ki živi v Kamniku, je Julijo nazadnje videl 3. novembra lani, ko je po šoli odšla k mami in njegovi nekdanji partnerki Melisi (prej se je imenovala Nataša Brumen) v Radomlje. Za Večer je Peter pred dnevi povedal, da je v prvih dneh po izginotju od Julijine razredničarke izvedel, da naj bi z mamo odšli na počitnice, o čemer ni bil obveščen. Ko je z Melisinima odraslima sinovoma pregledal njeno stanovanje, ju ni bilo tam. Peter sumi, da sta odšli v tujino, najverjetneje v družbi zakoncev Anke in Luke Uleta iz Mokronoga, ki sta sorodnikom povedala, da bosta odslej živela v odročnih predelih Španije, kamor ne seže telefonski signal.

V družbi zakoncev Ule?

Peter na podlagi informacij, ki jih je pridobil, sklepa, da so iz juga Španije odpotovali na Kanarske otoke, ni pa nujno, da so tam še danes. »Ker je očitno njihov namen, da ostanejo temeljito skriti, bi lahko bili kjerkoli znotraj Schengenskega območja ali celo Evropske unije. Predvidevam, da sta Melisa in Julija še vedno z zakoncema Ule, ni pa nujno. Mogoče bi bilo laže izslediti zakonca Ule, ker nimata pravega razloga za skrivanje in se mogoče bolj izpostavljata. Ker ne uporabljajo telefonov, interneta in socialnih omrežij, jih je skoraj nemogoče izslediti. Melisa je s seboj vzela samo svoje in Julijine osebne dokumente, vse ostalo (bančne kartice, telefon, prenosnik) pa je pustila doma,« je zapisal Peter na spletni strani findjulija.com.

Kaj pa je gnalo Meliso ex Natašo, da se je spustila v to »drzno avanturo« v času epidemije koronavirusa? Najverjetneje indoktriniranost z naukom vodje sekte »Lana Praner z Gospodi«. Lana Praner se je leta 2002 iz Slovenije preselila na Azorske otoke, ker ji je Melisa zvesto sledila, Peter sumi, da bi lahko bila kje v bližini ali pa v kateri izmed njihovih komun.

Kakšna pa je ideologija te sekte, kakšni so njihovi nauki, v kaj verjamejo? Na spletni strani Lane Praner beremo: »Lana Praner je oseba, ki z lastno frekvenco dviguje kolektivno zavest ljudi, da dosežejo notranji mir in harmonijo. Razkriva svet Onostranstva in je vez s fizičnimi svetovi tujih planetarnih Ozvezdij ter hkrati tudi vez z vsemi vmesnimi, delno kompaktnimi, pretočnimi, začasnimi in stalnimi svetovi, kjer energije dosegajo lastno stopnjo zrelosti.« Izjemno.

Nadalje: »Gospodična Lana je oseba, ki je v tem življenju prestopila fizični razkroj duše, se zmogla vrniti in svoje fizično zemeljsko telo znova obuditi v življenje. Posledično je skozi svojo najvišjo točko izpodrinila najnižjo točko smrtnosti, kjer so pokopana trupla, ujeta v nivoju sveta, ki ga človek sploh ne pozna. Prav to ji je dalo zmožnost, da je ljudem pričela izživljati davninske zapise in jih pretočila v zapis zadnjega življenja. Skozi njo človek doume in razume, kdo je, kaj je in zakaj je.«

Pogled Petra Pogačarja na njihovo dejavnost je manj »sferičen«. »Lana in njeni pripadniki so hudi teoretiki zarot in verjamejo, da nas hočejo bogati zasužnjiti, da je 5G signal nevaren, da nam s testiranji in cepljenji proti COVID-19 v telo vstavljajo čipe, da letala s t.i. »chemtrails« na nas spuščajo strupe, in še bi lahko našteval. Ker je Melisa Julijo redno jemala s seboj na delavnice Lane Praner in jo indoktrinirala z njihovimi nazori, je tudi Julija verjela v vse našteto. Melisa je prepričana, da je z begom sebe in Julijo rešila pred gotovo smrtjo. Če prav razumem nazore njihove vere, bodo po njih prišli vesoljci in jih rešili.«

Kako živijo z minimalnimi stroški?

Kakorkoli. Policija ju še vedno išče, prav danes so ponovili poziv. Če bi kdorkoli karkoli vedel o Melisi in Juliji, naj podatke sporoči na najbližjo policijsko postajo ali pokliče na interventno številko 113, ali anonimni telefon 080 1200.

Peter pa je prepričan, da je za »Julijin normalen razvoj nujno, da se čimprej spet vrne v domače okolje, v šolo, med svoje sorodnike in prijatelje. V tem trenutku si ne znam predstavljati, kako živi in kaj mora prestajati, zagotovo pa njeno življenje ni kvalitetno, sploh, ker se morajo skrivati in živeti z minimalnimi stroški, vprašljiva pa je tudi zdravstvena oskrba v primeru bolezni.«

R. T.; Svet24

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (1)

17.6.2022—     + (1)     – (1)     Oceni Jožko 

Mogoče se ne zavedajo preprostega dejstva, da od vsega dogajanja okoli sebe je načeloma mogoče pobegniti, le od samega sebe ne moreš uiti. Vedno je na koncu "veselice" življenja, polaganje računov pa kjerkoli se nahajal.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava