FOTO: Obeležili smo praznik KD Ločna - Mačkovec

11.6.2022 | 13:50

FOTO: Obeležili smo praznik KD Ločna - Mačkovec

Letos je krajevni praznik Krajevne skupnosti Ločna – Mačkovec potekal v znamenju dveh okroglih obletnic. Mineva 40 let od ustanovitve krajevne skupnosti in 80 let od takrat, ko je italijanski okupator 6. junija 1942 izropal in požgal Mačkovec in del Ločne. V spomin na ta dogodek si je krajevna skupnost izbrala 6. junij za svoj krajevni praznik.

V počastitev praznika je bila v soboto, 4. junija, otvoritev prenovljenega balinišča v soseski Plava laguna, ki se jo je udeležil tudi župan MONM Gregor Macedoni. Na košarkarskem igrišču pa so bile organizirane razne športne igre za otroke.

KO borcev za vrednote NOB Mestne njive – Ločna – Mačkovec je v ponedeljek, 6. junija, pri spominski plošči v Mačkovcu pripravila krajšo proslavo. Po pozdravnem nagovoru predsednika KO borcev za vrednote NOB Mitje Grosa in članice Sveta KS Dragice Nenadič so slovesnost s kulturnim programom polepšali otroci vrtca Labod in učenci OŠ Center. Ob koncu so člani KO borcev za vrednote NOB položili venec na spominsko ploščo.

S skromnimi šopki smo se zahvalili mentoricam ter nastopajočim s pogostitvijo.

Breda Dominko, Duška Hočevar
Foto: Breda Dominko

Galerija

_vlocni (1)
_vlocni (10)
_vlocni (11)
_vlocni (12)
_vlocni (2)
_vlocni (3)
_vlocni (4)
@@@_vlocni__5_
_vlocni__6_
_vlocni__7_
_vlocni__8_
_vlocni__9_

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava