Novo/staro vodstvo obrtnikov - Mojca Andolšek in Emilija Bratož

9.6.2022 | 12:15

Sedemčlanski upravni odbor OOZ NM (za mandat 2022-2026)

Sedemčlanski upravni odbor OOZ NM (za mandat 2022-2026)

Predsednica Mojca Andolšek

Predsednica Mojca Andolšek

Emilija Bratož ostaja direktorica OOZ NM v mandatu 2022-2026

Emilija Bratož ostaja direktorica OOZ NM v mandatu 2022-2026

Poslanci skupščine OOZ NM za mandat 2022-2026

Poslanci skupščine OOZ NM za mandat 2022-2026

Na Območni obrtno-podjetniški zbornici Novo mesto je bila včeraj, 8. junija 2022, izvedena 1. volilna in ustanovna seja skupščine, na kateri smo potrdili 32 novih poslancev sestava za mandat 2022-2026 ter razrešili poslance prejšnjega mandata.

Skupščino sestavljajo izvoljeni oziroma imenovani poslanci izmed članov zbornice po naslednjem ključu:

-       od vsake strokovne sekcije in združenja od 1 do 4 poslanci glede na število članov v sekciji,

-       8 poslancev je imenovanih s strani občin in so povezovalni člen med zbornico in občinami,

-       1 član skupščine je predsednik in 2 člana skupščine sta podpredsednika.

Tako skupščino OOZ Novo mesto za mandatno obdobje 2022-2026 sestavlja 32 poslancev.

V nadaljevanju so potekale volitve novega vodstva zbornice, predsednice in članov upravnega odbora in predsednice in članov nadzornega odbora.

Priložnost, da 10-letno uspešno vodenje v naslednjem mandatu nadgrajuje k novim ciljem in razvoju zbornice, je dobila soglasno ponovno izvoljena predsednica Mojca Andolšek, z Avgustom Bučarjem in Radom Trifkovićem kot podpredsednikoma ter člani upravnega odbora Robertom Pericom, Renato Novak, Anjo Črtalič Špringer in Zdravkom Klevišarjem.

Predsednica je v predstavitvi programa delovanja v novem štiriletnem mandatu izpostavila dva ključna pristopa:

''#V okviru zbornice mora biti vsak član deležen enakopravne, strokovne in kakovostne obravnave, zastopanja in ponujenih storitev.

Naš cilj je, da bi se naši člani z našo strokovno pomočjo počutili varno, da bi imeli dostop do vseh za njih potrebnih informacij s področja pogojev poslovanja, kakovostnega svetovanja in optimizacije poslovanja. To bomo skušali doseči z ozaveščanjem in izobraževanjem članov.                       

#OOZ Novo mesto mora na vsakem koraku izkazovati veliko ambicijo biti najbolj prepoznavna organizacija malega gospodarskega razvoja in tehnoloških presežkov, prav tako pa združevalna in osrednja strokovna ter moralna avtoriteta na področju podpornega podjetniškega okolja na Dolenjskem.''

Ob izvolitvi je dodala, da člane obrtnike in podjetnike izkušnje, znanje, pogum in sloga pod njenim predsedovanjem povezuje že skoraj 10 let in da tudi v naslednjem mandatu želi zbornico voditi k novim ciljem, uspehom, rezultatom in storitvam, ki jih namerava še vnaprej modernizirati in digitalizirati.

»Skupaj s svojo nepogrešljivo, pozitivno in kompetentno ekipo članov UO in NO, vas poslancev, članov, podpornikov ter zaposlenih nam ni bil doslej noben cilj nedosegljiv!

Še več, ko so drugi obupali, smo se soočili z izzivi in bili s svojim trdim delom zgled in motivacija drugim sorodnim  organizacijam v državi. Za vašo podporo, sodelovanje in zaupanje se vam iskreno zahvaljujem in v zaupanem novem mandatu bom z veseljem skupaj z vami nadaljevala razvoj prihodnosti in prepoznavnosti Dolenjskega podjetništva in obrti.«

V nadzorni odbor so bili izvoljeni Andreja Žnidaršič kot predsednica ter dva člana: Robert Medle in Andrej Papež. Poslanci so nov mandat potrdili tudi dosedanji direktorici Emiliji Bratož.

Direktorica je poudarila, da bo še naprej skrbela za realizacijo vseh nalog in sklepov novoizvoljenih organov, hkrati pa se trudila razširiti paleto projektnega delovanja za obrtnike in podjetnike v Sloveniji in mednarodno, nadaljevati razvoj novih tržnih storitev, aktivno strokovno delovanje v sekcijah, v Klubu mladih podjetnikov in povezovalno z drugimi območnimi zbornicami, gospodarsko zbornico, razvojnim centrom ter sorodnimi podpornimi organizacijami na področju obrti in podjetništva.

V široki mreži aktivno delujočih članov je sicer še 92 izvoljenih članov v upravnih odborih sekcij, prav tako ima novomeška območna zbornica 22 poslancev v sekcijah pri krovni organizaciji OZS, 8 članov upravnega odbora sekcije na OZS ter celo enega predsednika sekcije na OZS, kar pomeni, da je zbornica s svojimi predstavniki med aktivnejšimi v celotni mreži 61 območnih zbornic v Sloveniji.

Emilija Bratož, direktorica OOZ NM

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava