DL: Obrtnik večkrat vozi pijan, jaz pa plačam zaradi pregorjene žarnice ...

8.6.2022 | 14:45

DL: Obrtnik večkrat vozi pijan, jaz pa plačam zaradi pregorjene žarnice ...

Marjan iz Novega mesta je pred kratkim na televiziji slišal, kako imajo v Avstriji veliko manj sodnikov na prebivalca, kot jih imamo pri nas, pa nobenih zaostankov, pri nas pa imamo velike zaostanke. »Na sodbo moramo čakati več kot leto dni. Sodniki in vsi drugi pravosodni organi pravijo, da imajo preveč dela, da so preobremenjeni,« je povedal. Glede na slišano za Avstrijo ga čudi, kako je to mogoče. Glede na to, da se zaposleni v pravosodju tudi pritožujejo, da imajo premajhne plače, vidi razlog za zaostanke v tem, da ne delajo oz. nočejo delati.

Sprašuje pa se tudi, kdaj bo pravosodje na splošno pri nas pravično in ali bodo kdaj policisti enaki do vseh. Kakšen mesec nazaj je namreč, ko je šel iz Novega mesta v Trebnje v službo, pred njim vozil avto, ki bi s prikolico skoraj oplazil dva druga avtomobila. Kot je klicatelj Izvedel pozneje, je bil voznik neki obrtnik, ki večkrat vozi pijan, a ima zveze s policijo. »Nekdo lahko pije, kolikor hoče, dela, kar hoče, mene pa so kaznovali, ker mi je pregorela žarnica,« je dejal o razliki, ki naj bi jo delala policija. Glede kazni zaradi žarnice priznava, da je šlo za njegovo malomarnost, saj je imel tudi rezervo žarnico pregorjeno. Zato se, kot je dejal, čeprav je imel od mesta, na katerem so ga ustavili, do bencinske črpalke le dobrih 200 metrov in bi ga lahko le napotili, da naj si gre kupit novo žarnico, kar je sicer sam takoj po končanem postopku s policisti tudi storil, na policijo zaradi kaznovanja ne jezi.

Se pa mu zdi neumno glede na to, da za omenjenega obrtnika, kot je dejal, vsi, tudi policisti, vedo, da večkrat vozi pijan, pa to še vedno počne.

Članek je bil objavljen v 17. številki Dolenjskega lista 28. aprila 2022 v rubriki HALO, tukaj bralec Dolenjca!

Na telefonski številki 07/ 39 30 500 vas čakamo vsak četrtek med 20. in 21. uro.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava