Belokranjski častniki na usposabljanju in strelskem tekmovanju v Kanižarici

6.6.2022 | 12:15

Belokranjski častniki na usposabljanju in strelskem tekmovanju v Kanižarici
Belokranjski častniki na usposabljanju in strelskem tekmovanju v Kanižarici

Skladno z letnim programom dela je Predsedstvo OZSČ Bela krajina sprejelo sklep o izvedbi strelskega urjenja in tekmovanja s polavtomatsko puško 7,62 mm M59/66 (PAP) in avtomatsko puško 7,62 mm M70 (AP) v počastitev bližnjega praznika Dneva državnosti. Urjenje in tekmovanje smo izvedli v soboto, 4. junija 2022, na strelišču v Kanižarici pri Črnomlju.

Urjenje in streljanje smo lahko izvedli ob izdatni pomoči OZSČ Domžale: trije člani te OZSČ so nam pripeljali orožje – dve polavtomatski in dve avtomatski puški, istočasno pa so se kot tekmovalci pomerili na strelišču. Vsem trem in domžalskemu združenju se prav lepo zahvaljujemo.

Poleg navedene ekipe so se nam pridružili še strelka in dva strelca iz OZSČ Brežice in dva strelca iz novomeškega združenja, skupaj z domačini se nas je na streljanju pomerilo dvaintrideset.

Uvodoma nas je nagovoril predsednik OZSČ Bela krajina, stotnik Anton Krašovec, za njim pa nas je z orožjem in z režimom, ki velja na strelišču, seznanil vodja streljanja, stotnik Branko Kobetič. Veljala so naslednja pravila: vsi streljamo z obema puškama (PAP in AP) na razdalji 100 metrov na tarče velikosti 50x50 cm, iz sedečega položaja s po petimi poskusnimi naboji in z desetimi za oceno za vsako orožje.

V lepem, vendar vročem vremenu, je strelsko tekmovanje potekalo gladko, varno in brez zastojev in težav. Ko smo vsi opravili svojo dolžnost, smo pod vodstvom predsednika OZSČ izvedli analizo urjenja in streljanja, sledila pa je razglasitev rezultatov in podelitev medalj trem najboljšim. Prvo mesto je z najboljšim rezultatom osvojil naš član Branko Kobetič, srebrno medaljo je prejel gost iz Domžal Bojan Dorič, bronasto medaljo pa član OZSČ Bela krajina Jože Matekovič.

Po zaključenem uradnem delu smo se odpeljali v bližnje gostišče Štajdohar, kjer smo po malici zaključili naše sobotno druženje.

Besedilo in fotografije: Peter Golobič

Galerija

_strelci (1)
_strelci (2)
_strelci (3)
_strelci (4)
_strelci (5)
_strelci (6)
_strelci (7)
_strelci (8)
_strelci (9)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava