Badminton: končan turnir ADA; priimek Hotko enkrat, dvakrat, trikrat ...

6.6.2022 | 09:40

Badminton: končan turnir ADA; priimek Hotko enkrat, dvakrat, trikrat ...

V soboto, 4.6.22, je v Opatiji potekal zadnji turnir ADA badminton lige v sezoni 2021/2022. Kljub težki in posebni sezoni je uprava zveze vseh sedem turnirjev izpeljala po pravilih in zastavljenih ciljih.

Sobotnega turnirja so se od članov BK Pišece udeležili Toni, Ivan in Bojan Hotko, Matej Ogorevc in Dejan Mikuš.

V kategoriji moški posamezno A je bil turnir prava poslastica, saj se je moral zmagovalec skupnega seštevka lige Peter Skubic posloviti že v skupinskem delu kljub temu, da je premagal Tonija Hotka z rezultatom 2:1. Toni je potem v polfinalu in finalu dokazal, da je trenutno najboljši igralec lige in turnir suvereno dobil. Tudi njegov brat Ivan je v konkurenci B v skupinskem delu prvo tekmo izgubil, a se je potem zbral in slavil zmago na turnirju. Da se pa veliko piše o priimkih Hotko, pa je poskrbel Bojan Hotko, ki je v konkurenci D osvojil tretje mesto mesto, ko sta Dejan Mikuš in Matej Ogorevc osvojila deveto mesto.

V skupnem seštevku lige je Toni Hotko osvojil drugo mesto v konkurenci moške dvojice A in tretje mesto v konkurenci moški posamezno A, kljub temu, da ni nastopil na vseh turnirjih. Ivan Hotko je postal skupni zmagovalec lige v kategoriji moški posamezno B, medtem ko sta Matej Ogorevc in Dejan Mikuš osvojila drugo oziroma tretje mesto v konkurenci moški posamezno D.

Še preden se začnejo poletne počitnice, pa se bo uprava lige sestala na uradnem sestanku, kjer bodo potrjevali turnirje za naslednjo sezono.

Naslednji turnir za člansko ekipo iz Pišec bo že naslednjo soboto na Mirni, kjer bo potekal tretji krog slovenske badmintonske lige.

T. Š.

Galerija

_zbadminton (1)
_zbadminton (10)
_zbadminton (11)
_zbadminton (12)
_zbadminton (13)
_zbadminton (2)
_zbadminton (3)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava