Znani so Mladi upi 2022

3.6.2022 | 10:00

Znani so Mladi upi 2022

Dobrodelni projekt Zavoda Vse bo v redu in Zavarovalnice Triglav podprl novih 13 talentov

Znana je nova generacija mladih nadarjenih posameznikov s področja športa, para športa, znanosti in umetnosti, ki bodo prejeli finančna sredstva za razvoj svojega talenta in lažjo pot naprej. V okviru dobrodelnega projekta Mladi upi, ki sta ga že 10. leto zapored izvedla Zavod Vse bo v redu in Zavarovalnica Triglav, sta strokovna komisija in širša javnost znova izbrali 13 obetavnih mladostnikov.

Mladi upi 2022 s področja športa, para športa, umetnosti in znanosti so:

1. Rahela Češarek, fagotistka 

2. Erazem Žganjar, flavtist 

3. Maša Majcen, flavtistka 

4. Nina Pavšek, klarinetistka 

5. Bor Artnak, teniški igralec 

6. Neža Colja, športna plesalka 

7. Alen Bečirević, namizni para tenisač 

8. Ali Botonjić, teakwondoist in kikboksar 

9. Monika Bartol, triatlonka 

10. Jana Dremelj, veslačica 

11. Marija Judež, raziskovalka naravoslovnih znanosti 

12. Patrik Žnidaršič, matematik, kemik in programer

13. Anej Gorenjak, trobentač (po izboru javnosti) 

Na razpis Mladi upi 2022 se je prijavilo več kot 50 talentiranih mladostnikov, ki kljub izjemnim dosežkom za nadaljnje uspehe potrebujejo dodatno podporo. Izjemno pozitiven projekt, ki je letos potekal že desetič, je namenjen obetavnim športnikom, kreativnim umetnikom, nadarjenim in pronicljivim znanstvenikom ter mladim para-športnikom, ki se šele prebijajo na vrh in se zato težje potegujejo za profesionalna ali sponzorska sredstva za razvoj svojega talenta. Z vključitvijo para športnikov, ki izkazujejo izjemno voljo in predanost pri svojem udejstvovanju, je Vse bo v redu, zavod Zavarovalnice Triglav za družbeno odgovorne aktivnosti, kot nosilec razpisa pred leti še dodatno nadgradil koncept projekta, da omogoča lažji razvoj potencialov in kariernih želja še bolj raznolikim mladim upom.

»S projektom Mladi upi nagrajujemo mlade, ki so predani svojemu delu in jim želimo ponuditi oprijemljivo podporo ter pomoč pri razvoju znanja, ambicij in talenta. Vsako leto nas navdušijo mladi, ki jih odlikuje nadpovprečna nadarjenost, razvijajo nove prodorne zamisli ali navdušujejo z izjemnimi rezultati in imajo skupaj s svojim mentorjem oziroma trenerjem jasno zastavljene cilje, ki jih želijo doseči v prihodnjih letih. Verjamemo, da vsaka podpora mladih upov danes prinaša celotni družbi dodano vrednost za jutrišnji dan,« meni Tjaša Kolenc Filipčič, direktorica Zavoda Vse bo v redu, ki je do sedaj v razvoj 127 mladih vložil že pol milijona evrov.

Komisija, ki jo sestavlja osem priznanih strokovnjakov iz sveta umetnosti, znanosti, šolstva, športa in gospodarstva, je izmed vseh na razpis prijavljenih kandidatov pripravila ožji izbor finalistov in izmed vseh finalistov izbrala 12 prejemnikov finančne podpore, enega pa s svojimi glasovi še širša javnost, da bodo (še) lažje uresničili svoje športne, znanstvene ali umetniške sanje in cilje.

»Že v Atletskem klubu Radovljica, kjer sem nekaj let trenirala mlade športnike, sem spoznala neverjetno predanost, vztrajnost in jasne cilje obetavnih posameznikov. To so lastnosti, ki krasijo tudi tokratno generacijo mladih upov, ki smo jih člani strokovne komisije skupaj z drugimi kandidati najprej umestili v ožji izbor finalistov, v drugem krogu razpisa pa izbrali letošnje prejemnike finančne podpore. Verjamem, da bodo zgodbe o velikih talentih, močni volji in trudu, pa tudi o težavah, ki spremljajo mlade, njihove starše, mentorje in trenerje, v prihodnjih letih prerasle v nove športne, umetniške in znanstvene dosežke, na katero bomo lahko ponosni vsi,« je povedala Brigita Langerholc Žager, nekdanja vrhunska atletinja, olimpijka in Bloudkova nagrajenka, sicer pa ena od članic strokovne komisije.

Zmaga na natečaju Mladi upi mladostnikom ne prinaša le finančnih sredstev, s katerimi lahko pridobijo (pre)potrebno opremo, se udeležijo domačih ali mednarodnih tekmovanj in izobraževanj, ampak imajo na ta način možnost priti tudi do dodatnih storitev, ki bodo uresničevanju njihovih sanj dale dodaten zagon. Marsikateri mladostnik, ki postane Mladi up, se s svojim talentom preko razpisa prvič predstavi širši javnosti. Poleg tega nadarjeni posamezniki v okviru srečanj Alumni Mladi upi (p)ostanejo povezani med seboj in z Zavarovalnico Triglav. Slednja jih spodbuja tudi k prijavi na razpis za dodatna finančna sredstva, namenjena sponzorirancem, ki so uspešni tudi v mednarodnem prostoru.

Letošnji izbor Mladih upov so poleg Zavoda Vse bo v redu in Zavarovalnice Triglav podprli še POP TV, Europlakat, BTC, Delo, Adriamedia in Renault Storitve.

Zavarovalnica Triglav

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava