TVU: Naravna metoda namestitve prvega vretenca - atlasa, RIC Novo mesto

1.6.2022 | 17:00

Atlasologija

Prof. dr. Rainer Seibel, eden od svetovnih vodilnih strokovnjakov za hrbtenico, je v svoji morfološki raziskavi Naša glava je zasukana (2010) dokazal, da je prvo vretence pod lobanjo, atlas, pri absolutni večini ljudi v svetu zamaknjeno.

Več kot sto let pred njim je utemeljitelj moderne kiropraktike Daniel Palmer zaznal, da je premaknjenost atlasa z njegovega točnega anatomskega položaja vzrok skoraj vseh bolezni in zdravstvenih težav, vendar ni našel načina, kako (po)vrniti prvo vretence v njegov naravni položaj. Vedel je, da bi s (po)vrnitvijo atlasa v naravni položaj dosegel veliko boljšo komunikacijo možganov s telesom, izboljšanje pretoka krvi in posledično tudi hitrejšo regeneracijo (obnovitev, poživitev) organizma, ni pa vedel, kako naj premakne majhno ploščato kost pod lobanjo.

Sto let kasneje je Švicar Rene Schümperli spoznal, da se atlasa ni treba dotikati ali ga premikati, ampak je dovolj že z masažo sprostiti ligamente (vezi) v zatilju. Tako se položaj atlasa in lobanje uskladita v naraven položaj, kar posledično sprosti pritiske na živčne, krvne in limfne poti.

HumanUP metoda namestitve atlasa

Med izpopolnjevanjem tega odkritja z osnovnimi spremembami in dopolnitvami, je naš izumitelj Predrag Djordjević dosegel epohalno odkritje in razvil popolnoma učinkovito HumanUP metodo namestitve atlasa. Njegova metoda je uporabna že pri otrocih, ker jim omogoči zdrav rast in razvoj, sočasno pa je še kako pomembna tudi pri starostnikih, saj jim olajša, izboljša ter vsestransko polepša njihovo življenjsko obdobje. Zbirka izkušenj prerojenih različnih starostnih obdobij najbolj slikovito priča o razponih izboljšanj zdravja ter počutja po namestitvi atlasa.

Izvajalec HumanUP metode namestitve atlasa v Sloveniji je Združenje za boljše življenje.

NAČIN IZPELJAVE

Fizično/osebno

TERMIN PRIREDITVE

Lokacija dogodka: Novo mesto, Ric Razvojno izobraževalni center Novo mesto, Topliška cesta 2 8000 Novo mesto

Datum: 1. 6. 2022

Čas dogodka: od 17.00 do 18.00

KONTAKTNA OSEBA ZA PRIREDITEV

Stanislav Žagar, atlasolog

Telefon: 38631294835

E-naslov: stanislav.zagar@siol.net

PRIREDITEV IZVAJA

Združenje za Boljše življenje Humanup

Medvedova ulica 12 , 1000 Ljubljana

Telefon: 031 294 835