Pumpaj Slovenija v soboto, 4. junija, v Ribnici

30.5.2022 | 09:40

Pumpaj Slovenija v soboto, 4. junija, v Ribnici
Pumpaj Slovenija v soboto, 4. junija, v Ribnici
Pumpaj Slovenija v soboto, 4. junija, v Ribnici

Tudi na drugem dogodku serije Pumpaj Slovenija v Ribnici otvoritev pumptracka, ta bo največji v Sloveniji, ter pester spremljevalni spored.

Po uspešnem startu v Luciji se serija dogodkov na pumptrackih Pumpaj Slovenija s spremljevalnim programom Grbine so fine v soboto,
4. junija, nadaljuje v Ribnici. Tam v industrijski coni Ugar Občina Ribnica z graditelji Alliance ASE in lokalnimi izvajalci prav te dni dokončuje največji grbinasti poligon v Sloveniji. Pohvali se z več kot 1200 m2 skupne površine.

Objekt bodo odprli prav ob obisku serije Pumpaj Slovenija. Poleg pokalne dirke na pumptracku ter programa Grbine so fine s Foksijevimi izzivi in dobrodelnim Krogom za razvoj prireditelji iz Javnega zavoda Rokodelski center Ribnica in Občine Ribnica pripravljajo pester spremljevalni spored.

Grbine so fine

Dnevni spored kot vedno začenjajo najmlajši, ki se bodo družili z ambasadorji in inštruktorji serije ter z lisjačkom Foksijem. Prijave se odprejo ob 9.30, prva skupina Foksijevih izzivov pa z delom na pumptracku in ob njem začne ob 10. uri, zadnja zaključi okoli 14. ure. Vabljeni vsi od tistih na poganjalčkih do največjih osnovnošolcev, tudi brez lastnih koles, flota bmx koles za brezplačno izposojo čaka!

Dobrodelni En krog za razvoj bo sredstva zbiral s kroženjem po pumptracku in skakanjem v višino med 17.30 in 18.30.

Dirkanje

Hitri in manj hitri, uveljavljeni in nadobudni bodo na pumptracku trenirali od 12.30 do 13.30, kvalifikacije se začnejo ob 14. uri, finalna dirka na izpadanje pa ob 16. uri. Na zelo razgibanem novem pumptracku je razburljivo dirkanje zagotovoljeno!

Podroben spored in prijave najdete na pumptrack.si https://pumptrack.si/pumpaj-slovenija/koledar-2022/pumptrack-ribnica/

In še veliko več …

Ribniški gostitelji v spremljevalni spored dodajajo še kolesarske ture po Ribnici z okolico, predstavitev gorskih e-koles, ponudbo kolesarske opreme, atraktiven poligon za kotalkarje in rolerje, supanje in kajak na reki Bistrici, ki teče tik ob pumptracku, predstavitve društev, kulinarično doživetje in poslikavo obraza.

Nosilec projekta  je Kolesarska zveza Slovenije, partner pa Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez, naši gostitelji prireditev so lokalna društva, zavodi in občine. Pokalni pokrovitelji sezone 2022 so trgovina in servis Bičikleto, ki je s kolesi tudi pokrovitelj programa Grbine so fine, Blacktown Construction GmbH in Alliance ASE.

Kolesarska zveza Slovenije
Fotografije: Jure Gasparič

Galerija

_vribnici (1)
_vribnici (10)
_vribnici (11)
_vribnici (12)
_vribnici (13)
_vribnici (14)
_vribnici (15)
_vribnici (16)
_vribnici (17)
_vribnici (18)
_vribnici (19)
_vribnici (2)
_vribnici (20)
_vribnici (3)
_vribnici (4)
_vribnici (5)
_vribnici (6)
_vribnici (7)
_vribnici (8)
_vribnici (9)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava