FOTO: Ogenj s strehe novogradnje po izolaciji proti temeljem

24.5.2022 | 14:00

FOTO: Ogenj s strehe novogradnje po izolaciji proti temeljem
FOTO: Ogenj s strehe novogradnje po izolaciji proti temeljem

V petek popoldne je v naselju Breže prišlo do požara ostrešja stanovanjske novogradnje. Ogenj se je izjemno hitro razširil na celotno ostrešje. Ob prihodu enot Ribnice in Jurjevice je požar že bil v polnem razmahu. Ogenj je bruhal preko slemena ven iz ostrešja. Vodja intervencije je zato dodatno aktiviral še društvi Dolenji lazi in Sušje. Skupaj je v dveh dneh posredovalo 84 gasilcev z desetimi vozili.

Gašenje iz mansardnega dela na podstrešje ni bilo mogoče, zato smo s tremi napadi pričeli z gašenjem preko lestev direktno na ostrešje. Odstraniti je bilo potrebno precejšen del strešnikov in izolacije, da smo prišli do tlečih mest. Ogenj se je razširil tudi po izolaciji objekta navzdol proti temeljem, zato sta se formirali še dve napadalni skupini, ki sta pogasili izolacijski material, ki je tlel. Kljub dejstvu, da je bil ogenj pogašen relativno hitro, je vseeno nastala velika premoženjska škoda.

Že pred našim prihodom so domačini poizkušali sami pogasiti požar, pri tem sta se dva lažje poškodovala – oskrbeli smo ju gasilci. Med gašenjem pa se je lažje poškodoval tudi eden gasilec.

Gasilci PGD Dolenji lazi, Sušje in Jurjevica so odstranili strešnike ter vršili gasilsko stražo do jutra. V soboto v dopoldanskem času so s folijo prekrili močno poškodovan objekt in ga za silo zaščitili pred vremenskimi neprilikami.

Gasilska enota Ribnica

Galerija

_ribnicaGE (1)
_ribnicaGE (2)
_ribnicaGE (3)
_ribnicaGE (4)
_ribnicaGE (5)
_ribnicaGE (6)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava