Na Veliko nagrado Gorenjske dobro pripravljeni

21.5.2022 | 09:30

Na Veliko nagrado Gorenjske dobro pripravljeni
Na Veliko nagrado Gorenjske dobro pripravljeni

Jutri se bo nadaljevala sezona mednarodnih kolesarskih dirk na slovenskih tleh, KZS bo organizirala 2. Veliko nagrado Gorenjske (1.2 UCI), na kateri bo nastopilo 120 kolesarjev iz 17 držav. Start dirke bo ob 12. uri v Termah Snovik, do Kamnika, kjer bo simboličen start, bodo kolesarji vozili v zaprti vožnji, nato pa jih čakajo trije razgibani krogi z vzponom na Vrhovje. Pot jih bo nato vodila do Cerkelj na Gorenjskem, kjer bodo do končnega cilja prevozili pet krogov in se šestkrat povzpeli na Adergas. Po nekaj manj kot 172 kilometrih bo prvi kolesar ciljno črto prečkal okoli 16.20 ure.

Lansko, prvo izvedbo te dirke, je po uspešnem begu petih kolesarjev dobil Italijan Mirco Maestri, najboljši Slovenec je bil David Per (Adria Mobil) na 4. mestu.

Dirko boste lahko v živo spremljali od 14. ure dalje na spletnem portalu MMC RTV SLO, na povezavi  https://www.rtvslo.si/tv/vzivo/tvs2.

Marko Kump, športni direktor ekipe Adria Mobil, ki bo na Gorenjsko odpeljal Gala Glivarja, Nika Čemažarja, Tilna Finkšta, Davida Pera, Aljaža Jarca, Jako Špoljarja in Kristijana Korena, je pred dirko razmišljal: »Konkurenca na dirki bo podobna kot na naši VN Adrie Mobil. Proga ni prezahtevna, ni pa lahka. Možnih bo več scenarijev. Lani smo spremljali uspešen beg petih kolesarjev kmalu po startu, kako bo letos je težko napovedati. Naši kolesarji so dobro pripravljeni, z novimi izkušnjami z dirke Po Madžarski optimistično pričakujemo jutrišnjo dirko in verjamem, da bomo naredili dober rezultat.«

Vse mlajše kategorije našega kluba pa bodo jutri nastopile v Komendi, na 15. Veliki nagradi občine Komenda. Na dirko, ki šteje tudi za pokal Slovenije, je prijavljenih 361 kolesark in kolesarjev.

KK Adria Mobil

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava