Medgeneracijsko branje v sklopu Rastoče knjige v Dolenjskih Toplicah

16.5.2022 | 11:00

Medgeneracijsko branje v sklopu Rastoče knjige v Dolenjskih Toplicah
Gostja Magda Kastelic Hočevar

Gostja Magda Kastelic Hočevar

Medgeneracijsko branje v sklopu Rastoče knjige v Dolenjskih Toplicah je potekalo od novembra do marca enkrat mesečno. Na srečanjih ob torkih so se srečevali učenci 7., 8. in 9. razreda OŠ Dolenjske Toplice, zaposleni in zunanji občani, upokojenci. Srečevali so se na različnih lokacijah. Vsak mesec so udeleženci prejeli darilno knjigo, ki so jo morali prebrati do naslednjega meseca. O prebrani knjigi so se na srečanjih pogovorili oziroma zapisali.

V torek, 29. marca popoldne, je v prostorih kavarne Balnee v Dolenjskih Toplicah potekalo zaključno srečanje medgeneracijskega branja v sklopu Rastoče knjige. Na zaključno srečanje je Marija Andrejčič, vodja projekta, povabila Magdo Kastelic Hočevar iz Žužemberka.

Magda je upokojena profesorica razrednega pouka. Poučevala je na OŠ Žužemberk do predčasne (invalidske) upokojitve zaradi parkinsonove bolezni. Na prijetnem srečanju je bilo predstavljeno njeno življenje in delo. Z učenci je izdelala več kot 20 raziskovalnih nalog. Bila je v Svetu Mladinske knjige, pisala je veselošolske priloge za Pil in Pil plus. Izdala je štiri pesniške zbirke. Dejavna je v Društvu Trepetlika, že sedem let je urednica istoimenskega glasila. V domačem kraju pripravlja programe in scenarije za občinske prireditve. Izdeluje nakit, šiva torbe in nahrbtnike, slika na svilo, plete, kvačka …

Prebranih je bilo nekaj njenih pesmi, pa tudi proza. Pesmi je prebrala njena sestra Liljana Hrovat, pa tudi avtorica sama. O prebranih delih je potekal zanimiv pogovor, kjer smo udeleženci še bolje spoznali gostjo srečanja. Srečanje smo sklenili še z ogledom filma Med nebom in zemljo na YouTube.

Andrejčičeva se je vsem udeležencem in gostji tokratnega zaključnega srečanja zahvalila za sodelovanje z zanimivo knjigo.

Helena Murgelj

Galerija

_medgeneracijsko (1)
_medgeneracijsko (2)
_medgeneracijsko (3)
_medgeneracijsko (4)
_medgeneracijsko (5)
_medgeneracijsko (6)
_medgeneracijsko (7)
_medgeneracijsko (8)
_medgeneracijsko (9)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava