Priznanje Petru Černetu iz ZD NM: ''Peter, zdaj si dobesedno zlat. Človek in pol.''

15.5.2022 | 18:20

Priznanje Petru Černetu iz ZD NM: ''Peter, zdaj si dobesedno zlat. Človek in pol.''

V četrtek, 12.5.2022, je naš sodelavec Peter Černe prejel najvišje priznanje zlati znak krovne strokovne organizacije Zbornice – Zveze zdravstvene in babiške nege. Zlati znak prejmejo članice ali člani za uspešno poklicno delo na področju zdravstvene in babiške nege, kakovostno in učinkovito organizacijsko delo v dejavnosti zdravstvene in babiške nege, prispevek k uspešnemu uresničevanju programov zdravstvene in babiške nege in zdravstvenega varstva, prispevek k humanizaciji odnosov med uporabniki in izvajalci, uspehi pri doseganju ciljev, uresničevanju ter uveljavljanju nalog Zbornice – Zveze, prispevek k izboljšanju zdravstvenega stanja prebivalstva, raziskovalno delo, pomembno publicistično delo.

Ko najvišja avtoriteta na področju zdravstvene nege, desna roka direktorja, reševalec po srcu in duši, sodelavec, prejme zlati znak krovne strokovne organizacije Zbornice - Zveze, je čas, da za trenutek postanemo. Postanemo in pomislimo, v kako dragoceni družbi je vsaj del našega življenja.

Služba in delovne obveznosti včasih postajajo kot obrabljene navade starih zakoncev. Iz dneva v dan, iz ure v uro, pod pritiskom stresa in zahtev današnjega časa, enostavno pozabimo nase, na bližnjega. Pozabimo, da je veličina človeka čisto blizu. Da je veličina prepogosto spregledana. Pozabimo, da ljudje z veličino ne govorijo, marveč delujejo. Da njihov delovnik ni enak službi, njihov delovnik je vzor, ki ga živijo. Vse dni v tednu, brez praznikov, brez noči.

Z velikim ponosom si v ZD Novo mesto štejemo v čast, da imamo na čelu tako pomembne ustanove prav takšnega človeka. Podelitev zlatega znaka ni nekaj, kar ti pripada samo po sebi. Zlati znak Zbornice – Zveze prejme lahko samo izjemen član. Peter Černe, mag. zn., pomočnik direktorice za področje zdravstvene nege, je naziv, ki ga nosi. Izza tega naziva pa stoji predvsem njegova veličina, plemenitost in seveda strokovnost. Vsi, ki pa ga poznamo/poznate, veste, da je vsaka modra beseda preskromna.

Zato rečemo le, Peter, zdaj si dobesedno zlat. Človek in pol. Vzor in navdih. Hvala, da smo lahko tvoji sodelavci, znanci, prijatelji.

Sodelavke in sodelavci zdravstvenega doma Novo mesto

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava