64. Tek trojk ob žici - dekletom zmaga, fantom srebro

10.5.2022 | 09:30

64. Tek trojk ob žici - dekletom zmaga, fantom srebro

Tek trojk je edinstvena tekaška prireditev. Posebnost teka je v tem, da mora trojica tekačev (moški, ženske ali mešana ekipa) ves čas teči skupaj, v cilju pa velja čas tistega, ki zadnji preteče ciljno črto. To je tudi rezultat, ki se upošteva kot rezultat trojke. S takšnim načinom tekmovanja želi organizator spodbujati tekače k medsebojni pomoči in solidarnosti, saj šteje čas, ki ga doseže najšibkejši član trojke, zato mu morata morebiti bolje pripravljena člana ekipe pomagati, ga bodriti in motivirati.

Naši tekači so zastopali Osnovno šolo Blanca na razdalji 3000 metrov. Dekleta v postavi Kiara Blatnik, Nika Radej in Tjaša Radej so med osnovnošolkami (na startu je bilo 115 dekliških OŠ ekip) prve prečkale ciljno črto slabo minuto pred prvimi zasledovalkami iz OŠ Gorje.

Med fanti smo imeli dve ekipi (na startu je bilo 83 fantovskih OŠ ekip). Bratoma Slemenšek se je pridružil Gal Dolmovič, ki je v ekipi zamenjal brata Jana, zaradi poškodbe kolena. Za 30 metrov so zaostali za prvo uvrščeno ekipo Osnovne šole Škofja Loka in si pritekli srebro. Druga blanška zasedba v postavi Aljaž Moškon, Luka Kosar in Žan Žulič se je uvrstila na 24. mesto.

Nastopila je tudi mešana ekipa v sestavi Tjaš Groboljšek, Pia Pavlina Pinoza in Anja Radej (na startu je bilo 33 mešanih OŠ ekip) in pristala na 10. mestu.

Zahvala organizatorjem Pohod - Pot ob žici in Tek trojk za odlično organizacijo in izvedbo dogodka in čestitke vsem tekačem.

ŠD Blanca

Galerija

_z01_start_tek_ob_zici_07052022
_z02_Urban_Gal_David
_z03_Kiara_Nika_Tjasa
_z04_Tjas_Pia_Anja
_z05_Zan_Aljaz_Luka
_z06_podprvaki_fantje_OS
_z07_prvakinje_dekleta_OS
_z08_skupinska_OS_Blanca

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava