Svetovna jakostna lestvica: Darko Jorgić šesti

4.5.2022 | 08:20

Darko Jorgić (Foto: arhiv; NTZS)

Darko Jorgić (Foto: arhiv; NTZS)

Zlati namiznoteniški deček iz Drgančevja: »Bližam se cilju svojega življenja!«

Najboljši slovenski namiznoteniški igralec Darko Jorgić se je prvič uvrstil med najboljših deset igralcev na svetu, saj je na najnovejši ITTF-lestvici napredoval za pet mest in je trenutno na šestem mestu! Do najnovejše uvrstitve je Darko Jorgić zasedal 11. mesto na lestvici Mednarodne namiznoteniške zveze (ITTF). Tako je član NTK Krka Nov mesto med evropskimi igralci drugi najboljši, pred njim je na petem mestu le Šved Truls Möregaardh. Ravno Möregaardha je Jorgić premagal v finalu močnega turnirja v Montreauxu.

Prva tri mesta zasedajo Kitajci Fan Džendong (6900 točk), Ma Long (3400) in Liang Džingkun (2700), najvišje uvrščeni nekitajec je na četrtem mestu Hugo Calderano iz Brazilije (2570), Möregaardh ima na petem mestu 2319 točk, Jorgić na šestem pa 2005.

Drugi krkaš Deni Kožul je zaradi poškodb in negiranja izgubil 34 mest in je po novem 149. igralec sveta. Verjamemo, da bo Kožul ob dobri sanaciji poškodbe znova hitro napredoval.

In kako je sicer pričakovano napredovanje komentiral zlati deček slovenskega namiznega tenisa: »Ključ odličnega rezultata je dobro timsko delo. Danes sem postala številka 6 na svetu. Bližam se cilju svojega življenja. Rad bi se zahvalil vsem, ki ste verjeli vame in me podpirali v dobrih in slabih dneh.«

Jernej Jedlovčik, predsednik NTK Krka Novo mesto: »To pa je novica. Resda smo jo pričakovali, a da ima majhno mesto ob Krki šestega igralca sveta v športu, ki je med najbolj množičnimi na svetu, je res fenomenalni uspeh. Naj dodam, da smo v Darka Jorgića verjeli od tistega trenutka dalje, ko je kot golobradi najstnik vstopil v naše prostore v Drgančevju! V klubu in v Novem mestu smo ponosni, da je ostal in ostaja v naših vrstah.«

J. P.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava