Pip Talk: Beesmetic

21.4.2022 | 11:10

Pip Talk: Beesmetic

Sredin večer je popestril pogovorni startup dogodek »PIP TALK« v novomeški Kavarni Goga, ki ga je v sodelovanju z DNŠ pripravil Razvojni center Novo mesto, ki je nosilec regionalnega razvoja, razvoja podjetništva in tehnologije v regiji ter se lahko pohvali z enim večjih preskokov v zadnjih letih ravno na področju podjetništva in tehnologije, kjer Center razvoja, raziskav in inovacij postaja Inštitut robotike in tehnologije oziroma JRZ Rudolfovo.

Marko Vukobrat z Razvojnega centra Novo mesto je na vročem stolu gostil mlado podjetnico, soustanoviteljico dolenjskega startup podjetja Beesmetic, Rebeko Udvanc. Rebeka Udvanc in Maja Gazvoda sta s svojim podjetjem Beesmetic eden od produktov podjetniških programov, ki jih izvajajo v Podjetniškem inkubatorju Podbreznik.

Namen dogodkov, kot je sredin »PIP TALK«, je, da se uspešne podjetniške zgodbe, ki nastajajo v Novem mestu predstavi širši javnosti. Hkrati je želja z dogodkom opogumiti vse tiste, ki si želijo na podjetniško pot, a si zaradi pomanjkanja znanja na podjetniškem področju tega ne upajo storiti, da ob podpori inkubatorja v okviru Razvojnega centra Novo mesto poiščejo brezplačno pomoč in podporo pri razvoju svojih idej.

Pogovor je bil nadvse zanimiv. Dobili smo dober vpogled v to, kako mladi razmišljajo, kaj jim je pomembno in kaj so njihove primarne vrednote. Zelo odkrito je Rebeka govorila tudi o tem, kaj je naredila na podjetniški poti prav in kaj narobe ter v čem je dodana vrednost, ki jo je dobila in jo še vedno dobiva v inkubatorju. Nedvomno je zanimivo dejstvo to, kako majhen vpliv ima denar na odločitev mladih za podjetništvo. Rebeka nam je povedala veliko tudi o tem, kakšno je bilo njeno otroštvo, kdo je imel velik vpliv na njeno podjetniško pot in kakšna je njena vizija za naprej.

Razvojni center Novo mesto

Galerija

_ztalk (1)
_ztalk (2)
_ztalk (3)
_ztalk (4)
_ztalk (5)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava