Teden zdravja na Osnovni šoli Mirna

14.4.2022 | 11:20

Teden zdravja na Osnovni šoli Mirna
Teden zdravja na Osnovni šoli Mirna
Teden zdravja na Osnovni šoli Mirna

V tednu od 4. do 8. 4. 2022 smo na Osnovni šoli Mirna imeli teden posvečen zdravemu načinu življenja – Teden zdravja.

Učenci rednih oddelkov in oddelkov OŠPP, učitelji ter otroci iz Vrtca Deteljica z vzgojiteljicami smo se skozi cel teden še posebej trudili in skrbeli tako za naše duševno kot telesno zdravje. Seveda za vse to skrbimo vsak dan, vendar smo v tem tednu omenjenim temam dali še poseben poudarek. Pogovarjali smo se o zdravi hrani. Učenci prvega triletja in posebnega programa so oblikovali plakate - krožnike z zdravo in nezdravo hrano, ki smo jih razstavili po šolskih hodnikih. Zjutraj, pred poukom, smo šolske prostore zamenjali za svež zrak in gibanje na šolskem igrišču. Na igrišču je kar odmevalo od veselja ob gibanju in igri. Učiteljice iz posebnega programa so se zelo potrudile in za učence cele šole pripravile talne igre z zanimivimi nalogami. Lepo je bilo opazovati navihane in igrive učence pri skakanju ristanca in premagovanju različnih nalog vijugaste kače. Še posebej igrivo je bilo v sredo, saj so šolsko dvorišče napolnili učenci prvega triletja in šole s prilagojenim programom. Skupaj z učiteljico Natašo smo se ob pesmi Ko-ko-ko razgibali in poskrbeli za naš višji srčni utrip. Mimoidoči so se ustavljali in mislili, da so šolo preplavile kokoške, male in velike s svojimi piščančki. Učenci višjih razredov pa so se v šolski telovadnici razgibali in krepili svoje telo ob »tabati«, posebni aerobni vadbi. Tudi učitelji so imeli priložnost, da se aktivno družijo izven šolskih prostorov. Organizirali so pohod iz Šentruperta v Nebesa. Pohodniki vam lahko zaupajo, da je bil cilj res nebeški.

Cel teden so nas na vsakem koraku po šolskih površinah spremljala prijazna in vzpodbudna sporočila. Učenci in učitelji smo se potrudili, da smo z njimi vsem polepšali dneve in izvabili nasmeh na obraz vsem, ki so prihajali mimo.

Teden se je zaključil s stojnico Zeleno in zdravo, kjer so učenci posebnega programa skupaj z učiteljicami pripravili degustacijo zdravega zelenega smutija iz kopriv, sadja in regrata ter domače zeliščne krekerje z namazi iz čičerike in čemaža. Tudi otroci iz vrtca so prišli in poskusili zdrave kulinarične presežke, ki so bile tudi na videz prava paša za oči. Učenci posebnega programa so pripravili tudi izobraževalne table o spomladanskih zeliščih.

Teden zdravja je bil na šoli zelo lepo sprejet. Želimo si, da bi se take in podobne aktivnosti izvajale še večkrat in ob različnih priložnostih, saj se zavedamo, da je zdravje vrednota, ki jo moramo krepiti, tako fizično kot z dobrimi medosebnimi odnosi in razumevanjem.

Tim Zdrave šole OŠ Mirna

Galerija

_osmirna (1)
_osmirna (10)
_osmirna (11)
_osmirna (2)
_osmirna (3)
_osmirna (4)
_osmirna (5)
_osmirna (6)
_osmirna (7)
_osmirna (8)
_osmirna (9)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava