FOTO: V Zagrebu žalostno slovo od Akija Rahimovskega

28.1.2022 | 12:20

Fotografije: Igor Soban; net.hr

Fotografije: Igor Soban; net.hr

Člani družine in prijatelji so se v četrtek na zagrebškem pokopališču Mirogoj poslovili od Akija Rahimovskega, pevca skupine Parni valjak. Danes dopoldne je v dvorani Vatroslava Lisinskega sledila še spominska slovesnost, a zgolj v ožjem krogu.

Pogreb Akija Rahimovskega, pevca skupine Parni valjak, katere člane je bil 47 let, je zaradi epidemiološke situacije na željo skupine in družine potekal v zaprtem krogu. Tako so se v Aleji velikanov na pokopališču Mirogoj v Zagrebu zbrali le člani družine in njegovi prijatelji. Drugi so se mu ta teden lahko poklonili ob Vodnjaku življenja pred Hrvaškim narodnim gledališčem.

V Aleji velikanov na Mirogiju se je od legendarnega glasbenika, ki je v Novem mestu umrl 22. januarja v 67. letu starosti, poslovilo več glasbenih kolegov, od Gibonnija, Nena Belana in Nine Badrić do članov Parnega valjaka s kitaristom, skladateljem in tekstopiscem Huseinom Hasanefendićem Husom na čelu.

"Aki je bil v najboljšem pomenu te besede klovn. Bil je vse, kar je treba, nesebično se je dajal," je v solzah dejal Hasanefendić. "Ko je pel z žalostjo, smo bili žalostni vsi, ko je pel veselo, smo bili vsi srečni ... Težko mi je. Upam samo, da je miren. Upam, da je našel mir, če je mir to, kar je iskal," je dodal.

V solzah se je od očeta poslovila tudi Dina Rahimovski. "Oče, tako malo smo potrebovali. En objem, tvoj pogled. Ostaja nam tolažba, ko si mi tisto jutro, preden si za vedno zaspal, ob neki priliki rekel, da je lahko biti visok, vendar je težko biti velik človek," je dejala.

"Tvoje srce je zbolelo, a je do zadnjega trenutka bilo in bilo veliko za vse ljudi dobre volje. Hvala, oče, ker si me naučil, da je človek majhen pod zvezdami," je še dodala.

Ob 15. uri se je zadnjemu slovesu od pevca v četrtek pridružilo tudi 150 radijskih postaj v regiji, ki so hkrati predvajale skladbo Ponovo, zadnjo pesem, ki jo je odpel Aki. Svoje pa so povedali tudi verzi pred odrom ob njegovi fotografiji, vzeti iz pesmi Parnega valjaka Moja je pjesma lagana, da "žalostno pesem pojejo tisti, ki ostajajo".

Parni valjak je sicer prav letošnjega marca nameraval nastopiti na koncertu v zagrebški Areni, ki so ga načrtovali že pred dvema letoma, a so ga morali zaradi pandemije prestaviti na kasnejši čas. (sta)

Galerija

_aki-pogreb (1)
_aki-pogreb (10)
_aki-pogreb (2)
_aki-pogreb (3)
_aki-pogreb (4)
_aki-pogreb (5)
_aki-pogreb (6)
_aki-pogreb (7)
_aki-pogreb (8)
_aki-pogreb (9)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava