Dolenjska se spominja Akija - današnji večer v znamenju skupine Parni valjak

26.1.2022 | 14:00

Dolenjska se spominja Akija - današnji večer v znamenju skupine Parni valjak

Legendarni Aki Rahimovski se je za vedno zapisal v srce Dolenjske, zato bo sredin večer na radiu Krka v znamenju skupine Parni Valjak.

V sredo ob 20. uri bomo lahko na radiu Krka ekskluzivno prisluhnili posnetku poldrugo uro dolgega koncerta Parnega Valjka z naslovom Live in ZeKaeM, ki je bil posnet v živo. Tako bomo skupaj doživeli čudovite trenutke, ki nam jih je s svojim glasom in karizmo prinašal in nas navduševal nepozabni Aki Rahimovski.

Akija bomo tako še enkrat pripeljali med prijatelje na radio Krka, kjer smo ga imeli radi in se ga bomo za vedno spominjali s toplino v srcu.

Priljubljeni Aki Rahimovski je bil velik prijatelj radia Krka in Dolenjske. Zadnja leta je s svojo partnerko in hčerko živel v Novem mestu, kjer je v soboto v bolnišnici v 67. letu za vedno zaprl oči. 

O koncertu:

Live in ZeKaeM je 4. live album Parnega Valjka, posnet na štirih koncertih v Zagrebškem gledališču mladih ("ZKM"). Gre za zbirko 16 velikih uspešnic skupine, ki jih izvaja v unplugged (akustični) različici. Nekatere pesmi so doživele popolno preobrazbo, pesem Dođi pa je bila morda najbolj prepričljiv del te izdaje, saj je ponudila odličen aranžma s klaviaturami in sijajno Akijevo interpretacijo.

Na albumu je tudi pesem Sjaj u očima, ki je skupina zadnja leta ni izvajala na koncertih. V komadu Prokleta nedelja se skupina poigrava z novo priredbo, ki je tokrat zavita v ritem reggaeja, zaključek pa je prepuščen neizbežnim Sve još miriše na nju, Jesen u meni in U prolazu.

Na albumu Live in ZKM je Parni Valjak občinstvu predstavil tudi Tino Kresnik, ki je tako dobro zapela spremljevalne vokale, da je bila od takrat naprej del skupine.

Album je bil prvotno izdan leta 1995 na avdio kaseti, CD-ju in kot video izdaja na VHS. Leta 2005 je bil album ponovno izdan kot bonus CD.

Vse pesmi podpisuje Hus, razen Dođi (glasba Marijan Brkić, besedilo Marijan Brkić / Marijan Ribarić). Snemalec je bil ing. Mladen Škalec, miksala pa sta Nenad Zubak in Marijan Brkić, razen skladbe Povratak ratnika, ki sta jo miksala Nikša Bratoš in Hus. Priredbe za godala je napisal Alan Bjelinski.

Album Live in ZeKaEm je najbolje prodajana izdaja Parnega Valjka in nasploh najbolj prodajani live album hrvaške diskografije.

R. K.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava