Prikaz nasprotnih dejstev: Janševa vlada namenja skoraj 60 milijonov evrov za gradnjo internetne infrastrukture na območju mest in vasi

25.1.2022 | 11:50

Minister za razvoj in EU kohezijsko politiko Zvonko Černač (STA)

Minister za razvoj in EU kohezijsko politiko Zvonko Černač (STA)

Minister za digitalizacijo Mark Boris Andrijanič (STA)

Minister za digitalizacijo Mark Boris Andrijanič (STA)

Minister za javno upravo Boštjan Koritnik (STA)

Minister za javno upravo Boštjan Koritnik (STA)

Na spletni strani Lokalno.si ste v ponedeljek, 17. januarja 2022, objavili članek novinarja Dejana Karbe z naslovom: »Kam je izginilo 16 milijonov evrov za slovenske občine«. V povzetku je bilo navedeno: »Vlada Janeza Janše je več občinam čez noč odvzela 16 milijonov evrov, ki so jih te želele porabiti za gradnjo internetne infrastrukture. To se je zgodilo, ker sta se ministra Mark Boris Andrijanič in Zvonko Černač odločila denar raje porabiti za predvolilno darilo.«

Nič od zgoraj navedenega ne drži. Ne drži, da razpisa za boljšo infrastrukturo v slovenskih mestih in vaseh ne bo, ker je že zaključen. Pod delovnim naslovom GOŠO 5. Na voljo za boljšo internetno infrastrukturo po slovenskih vaseh in občinah je (že dodeljenih) 21.679.242,00 evrov nepovratnih evropskih sredstev in sredstev državnega proračuna. Na podlagi prejšnjega razpisa GOŠO 4 pa je bilo dodeljenih že 7.608.998,00 evrov. Skupaj je torej za boljšo internetno infrastrukturo v slovenskih mestih in vaseh dodeljenih 29.288.240,00 evrov sredstev.

Poleg tega je Janševa vlada v okviru Načrta za okrevanje in odpornost izpogajala dodatnih 30 milijonov evrov nepovratnih sredstev, ki bodo občinam in vasem za boljšo internetno infrastrukturo na voljo že v letošnjem letu, skupaj torej 59.288.240,00 evrov.

Ker gre že uvodoma za “kosmate” laži, posledično ni nikamor izginilo 16 milijonov evrov, posledično ni bilo nobenega dogovora med ministroma, ki ga omenjate v prispevku, posledično je cel članek ena velika manipulacija.

Zvone Černač
minister

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava